Producten van het jaar
Image default
Architectuur

Alarmen of Sloten – Welke Zijn Beter?

 

Er zijn veel discussies gaande in verschillende publicaties, forums en tijdschriften over de bijdrage van alarmsystemen en slotsystemen.

Er zijn meerdere meningen en alle meningen worden uiteraard geaccepteerd. Maar, ik deed recentelijk mee aan een lange discussie over welke veiliger is.

Ik vind dat alarmen en sloten elkaar complementeren, maar een fysieke bescherming kan alleen bereikt worden met een fysiek product.

Sloten hebben een mechanische fysieke component om de toegang te bewaken. Alarmen daarentegen niet!

Alarmen doen het werk van hun naam. Ze “alarmeren” mensen dat er iets voorkomt of is voorgekomen.

Dus, mijn conclusie is dat sloten en slotsystemen ontworpen zijn om een toegang fysiek te bewaken en alarmen gewoon melden wanneer de toegang in gevaar is.

Als professionele slotenmaker en beveiligingssysteem provider heb ik veel te maken gehad met beveiligingsbedrijven, instituties en adviesbureaus, waardoor mensen denken dat ik een vertekend beeld heb. Dat heb ik niet. Ik geef liever advies betreffende een bepaalde situatie en de daarop gewenste oplossingen.

Ik heb door de jaren heen diverse slotsystemen geïnstalleerd en onderhouden en toegangscontrole oplossingen en adviezen gegeven voor elektronische systemen, inclusief alarmcomponenten speciaal ontworpen om elkaar te complementeren. Deze dingen hebben mij veel geleerd.

Wanneer er dan gevraagd wordt “Welke is beter?”, is “Sloten zijn beter” een geschikt antwoord. 

Michael Schapkul, eigenaar van Locksecure is een veelzijdige en hooggekwalificeerde professional in beveilingssystemen en services met vele jaren ervaring in dit vakgebied. Zij bieden slotermakersdiensten aan in Utrecht en omgeving. Wilt u er zeker van zijn uw huis of onderneming op een adequate manier te beveiligen? Dan zijn zeker de moeite waard!

 

Alarmen of Sloten – Welke Zijn Beter?