Producten van het jaar
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat u dient te weten over sprinklerleidingen

Sprinklerleidingen vormen het middel bij uitstek om een brand snel te bestrijden. Een sprinklersysteem bestaat uit de sprinklerleidingen met daarop gemonteerd de losse sprinklers. Deze sproeiers bevatten een smeltzekering of glasbulb, die breekt zodra de temperatuur in een kamer te hoog wordt. Daarom gaan alleen de sprinklers af in een kamer, waar er brand is. Hierbij wordt er bluswater op en rondom de brandhaard gestrooid. Een sprinklersysteem heeft hierbij twee functies: de brand blussen en omliggende voorwerpen nat maken, zodat deze niet kunnen ontvlammen.

Veilige sprinklerleidingen vindt u bij norm NEN

Een sprinklersysteem vormt dus een belangrijk onderdeel in het onder controle krijgen en blussen van een brand. Hierdoor gelden er bepaalde veiligheidsnormen bij de aanleg van de sprinklerleidingen, waardoor alleen professionele installatiebedrijven zoals Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen, bluswatervoorzieningen mogen aanleggen. In België gelden verschillende normen, waaraan voldaan moet zijn: NBN S21-027 en NBN S21-028.

Andere normen ook van belang in enkele gevallen

Onder bepaalde voorwaarden is het ook toegestaan dat andere normen gebruikt worden. U zult ontdekken dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld:

  • National Fire Protection Association (NFPA), Verenigde Staten
  • FM Global (FM), wereldwijde verzekeringsmaatschappij
  • Comité Européen de Assurances (CEA), Europese verzekeringsmaatschappij
  • Verband der Sachversicherer (VdS), Europees keuringsinstituut

Betrouwbaarheid gegarandeerd

De betrouwbaarheid en kwaliteit van de sprinklerleidingen vindt u terug in het productcertificaat, die u krijgt bij levering van het product. Daarnaast bepalen de normen hoe betrouwbaar een systeem is. Het is belangrijk dat het systeem met regelmaat wordt onderhouden. Er mag natuurlijk geen brand uitbreken waarna blijkt dat het systeem niet of onvoldoende werkt. De gevolgen kunnen dan enorm zijn. Wilt u weten wat een specialist als Fire Security uit Wortel voor uw bedrijf in de provincie Antwerpen kan betekenen? Neem dan eens contact met ze op om de mogelijkheden te bespreken. Ze helpen u graag verder en leveren altijd maatwerk om aan uw vraagstuk te voldoen. U vindt hier ook verschillende brandbestrijdingsmaterialen.

https://firesecurity.be/