Producten van het jaar
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor volwassenen in een veilige en vertrouwde omgeving

Wilt u graag extra begeleiding ontvangen bij uw dagelijkse bezigheden? Heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen, het indelen van uw dag of om uw financiën op orde te brengen? Wilt u weer het overzicht krijgen middels begeleiding? Bij Leviaan kunt u terecht voor begeleid wonen voor volwassenen. Een zorgbemiddelaar bespreekt met u uw wensen en (zorg)behoeften. Meestal start u als nieuwe bewoner bij Leviaan in een groepswoning. U zorgt dan samen met medebewoners voor het huishouden. Ook eet en kookt u enkele keren per week samen.

Ondersteuning en coaching bij begeleid wonen voor volwassenen

Ook in de eenpersoonsappartementen ontvangt u ondersteuning en coaching. Zo gaat u praktisch en stap voor stap aan de slag. Dit gebeurt op basis van uw wensen en behoeften. Wilt u bijvoorbeeld een zinvolle invulling van uw dag realiseren? Wilt u contact met vrienden en familie (blijven) opbouwen? Of wilt u graag uw kamer netjes houden? Tijdens begeleid wonen voor volwassenen wordt u hierbij ondersteund en begeleid, met de focus op behoud van uw zelfstandigheid. Leviaan heeft verschillende locaties in Zaanstreek Waterland en West-Friesland voor beschermd wonen. Een aantal locatie richt zich op specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan een locatie die is ingericht voor mensen met het syndroom van Korsakov.

Contactpersoon voor de bewoner

Als u cliënt wordt bij Leviaan, dan wordt er altijd gevraagd naar een vaste contactpersoon. Een contactpersoon heeft een belangrijke functie in het traject van begeleid wonen voor volwassenen. Een contactpersoon is vaak aanwezig bij het intakegesprek, maar ook bij het opstellen van het begeleidingsplan en signaleringsplan. Als er veranderingen optreden, wordt de contactpersoon hier ook bij betrokken, mits u hiermee akkoord bent. Wenst u graag gebruik te maken van begeleid wonen voor volwassenen bij Leviaan? U kunt altijd informatie inwinnen door contact op te nemen. Er zijn ook voorlichtingsbijeenkomsten waar u uw vragen kunt stellen.

https://leviaan.nl/