Producten van het jaar
Image default
Huishoudelijk

Beste keukenmixers

Beste keukenmixers

Hoe is een keukenmachine opgebouwd? 

Een foodprocessor is, net als de modellen uit diverse foodprocessortests, in principe niets meer dan een mixer en een mengkom in de basisconfiguratie. Het heeft echter het voordeel dat de kom en het menggereedschap door een motor worden aangedreven en dus vanzelf draaien. 

Werking

Een keukenmachine die op hoge snelheid draait is ook geschikt voor de productie van opgeklopt eiwit.

Hoe meer snelheidsinstellingen een foodprocessor heeft, hoe beter u deze kunt gebruiken om verschillende en zelfs delicate voedingsmiddelen te verwerken. Ook in dit opzicht hebben we ernstige verschillen gevonden in onze vergelijking van voedselverwerkers van verschillende fabrikanten.

Bij sommige keukenmachines heb je slechts de keuze tussen twee snelheden, bij andere is het tien. Andere functies die de bediening vergemakkelijken zijn een timer en speciale programma’s.

Speciale functies

Bij veel recepten moet het eiwit slechts kortstondig worden toegevoegd. Een heffunctie helpt u bij dit werk. Het stopt de machine automatisch na twee en een halve draai van de kom. Deze functie heeft bij andere fabrikanten een andere naam. Braun-keukenmachines worden bijvoorbeeld ‘momentele actie machines’ genoemd en Siemens keukenapparaten worden ‘momentele actie machines’ genoemd.

In het geval van de zogenaamde pulsfunctie loopt de machine op maximaal toerental zolang u de betreffende schakelaar indrukt en stopt hij onmiddellijk als u de schakelaar weer loslaat. Het is geschikt voor voedsel dat u slechts kortstondig wilt verwerken. Met de pulsfunctie kunt u bijvoorbeeld noten, amandelen of kruiden kort hakken.

Voedselverwerkers met timer

Een keukenmachine met een timer is praktisch als u vaak gerechten bereidt die wat langer geroerd moeten worden. U stelt gewoon de gewenste tijd in op de timer en kunt zich dan aan andere dingen wijden. Idealiter klinkt er na deze tijd een akoestisch signaal. Op deze manier kunt u geen voedsel vergeten dat zo snel mogelijk in uw keukenmachine moet worden verwerkt.

Accessoires

Er zijn grote verschillen tussen de basisuitrusting van voedselverwerkers van verschillende merken. Sommigen rusten hun toestellen vanaf het begin uit met tal van accessoires, anderen alleen met een garde en een deeghaak. Bij gerenommeerde fabrikanten van keukentoestellen kunt u accessoires kopen zoals een mengapparaat, dat afhankelijk van de fabrikant 30 tot 60 euro kost, meestal op een later tijdstip en zo uw toestel steeds meer uitbreiden.

Dit is echter meestal niet mogelijk met aanbiedingen voor keukenapparatuur van discounters. Hoewel ze vaak zijn uitgerust met tal van accessoires, moet u deze accessoires goed bekijken, zodat u niet een hulpstuk mist dat later voor u belangrijk zou zijn geweest.

Een ander voordeel dat u heeft met een machine van een merkfabrikant is dat accessoires vaak ook in de opvolgende modellen passen. Mocht het apparaat op een bepaald moment vervangen moeten worden, dan kunt u dus een eenvoudig model met weinig accessoires kopen en de oude roerstaafjes en hulpstukken blijven gebruiken. Merkfabrikanten bieden meestal ook een betere service met betrekking tot reserveonderdelen en reparaties. Met name slijtdelen zoals messen voor de continuversnipperaar kunnen meestal vele jaren na aankoop van de foodprocessor worden besteld.

Als extraatje geven veel keukenmachinefabrikanten hun apparaten uit met praktische receptenboeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een bijzonder groot aantal recepten krijgen met informatie over hoe u de ingrediënten in de machine voor de Oskar-keukenmachines het beste kunt verwerken. Wanneer u deze kookboeken bestelt, krijgt u ook internettoegang, waardoor u toegang krijgt tot veel meer recepten voor de Oskar-keukenmachines.

Beste keukenmixers