Producten van het jaar
Image default
Woningen

Binnendeur met glas

Een binnendeur heeft altijd een bepaalde functie. Zo scheiden ze kamers in de woning, maar zorgen ze ook voor isolatie en wat privacy. In dit laatste geval is een glazen deur wellicht niet de meest handige oplossing, tenzij er voor een deur met mat glas gekozen wordt.

Maar een glazen deur of een houten binnendeur met glas kan er wel voor zorgen dat er veel meer licht binnenkomt. Bijvoorbeeld van de woonkamer naar de hal. Meestal is een hal een wat donkerdere ruimte. Als er dan glas in de deur zit, kan het licht via de woonkamer in de hal vallen. Wat zijn andere eigenschappen en voordelen van binnendeuren van of met glas?

Gedeeltelijk of geheel van glas

Het meest populair is de deur waarin in glazen ramen zitten. Maar je kunt er ook voor kiezen om een complete glazen deur te kiezen. Dit geeft een bepaalde uitstraling, welke bij het interieur in je woning moet passen. Bij het gebruik van glas in een deur wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheid. Meestal wordt er gehard glas toegepast, welke extra stevig is. Daarnaast zal dit glas op een andere manier splinteren, mocht er schade ontstaan.

Opties

Je kunt door een glazen deur heen kijken. Voor net wat even meer privacy kan er ook gekozen worden voor mat glas. Hier kan in principe niet doorheen gekeken worden. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden in de badkamer. Daarnaast zijn er ook verschillende dessins en reliëfs mogelijk. Dit is bijvoorbeeld te combineren met doorzichtig- of mat glas.

Voor wat meer kleur is het mogelijk om een deur te kiezen met gekleurd glas erin. Hierbij kan tevens een dessin worden toegepast. Vergeet ook niet dat je voor je glasdeur keuze hebt uit verschillende deurgrepen. Voor een mooi aanbod aan deurbeslag en toebehoren, kijk op www.deurklinken.com.

Stijlen

Een (gedeeltelijke) glazen deur laat niet alleen licht door, het kan ook gewoon heel erg mooi staan in de woning. Het geeft een bepaalde stijl weer. Een andere optie is dan ook het gebruik van verschillende materialen.

Bijvoorbeeld een kunststoffen of houten deur met glazen erin. Dit geeft een heel ander contrast en kan een erg mooi effect geven. Wat je kiest is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en huidige interieur.

Binnendeur met glas