Producten van het jaar
Image default
Hobby en vrije tijd

De ontdekking van de 3d pen

Ik ben nog maar amper bekomen van alle mogelijkheden van een nieuw soort printer: de 3d printer. Wat een prachtig apparaat en wat een uitkomst voor vele problemen! Het feit dat er straks zelfs medische oplossingen mee kunnen worden bereikt vind ik echt een wonder. Nu zag ik laatst op social media een filmpje langskomen over een 3d pen, bekijk hem op deze website. Weer zo’n pracht uitvinding, ik heb er met verbazing naar gekeken. Zou ik dat ook… ? Ik ben op internet gaan zoeken naar informatie en dat was heel eenvoudig, want het schijnt een hype te zijn. En inderdaad, ik kan dat ook!

Wat ga ik maken?

Ik heb me dus via internet uitgebreid laten informeren. Ik koop erg veel via internet, dus het bestellen in een webshop is voor mij geen belemmering en ik heb er goede ervaringen mee. Bovendien is het vaak goedkoper dan aanschaf in een winkel. Ik vond de prijzen van zo’n pen nog wel meevallen eerlijk gezegd. Maar als ik er een zou gaan kopen, wat zou ik er dan mee gaan maken? Nou, ook voorbeelden vind je volop op internet. Ik heb wel gelezen dat het beter is eenvoudig te beginnen. Met een platte tekening, zeg maar. Ook dat soort stencils vond ik eenvoudig.

Aan de slag

Omdat er nogal wat prijsverschillen zijn, heb ik als echte Hollander de goedkoopste aanbieder gekozen. Wel een met een professionele website en veel informatie. De 3d pen had ik de volgende dag al in huis. Dus ik kon snel aan de slag. Het was even wennen, dat moet ik eerlijk toegeven. Maar dat ging snel. Ik merk dat de pen best gevoelig is. Dus als je trillende handen hebt, is een strakke lijn wat lastig. Ook heb ik eerst geëxperimenteerd met het combineren van verschillende kleuren filament, maar dat heb je ook snel door. Ik vind het nu heerlijk om te doen!

De ontdekking van de 3d pen