Producten van het jaar
Image default
Meubels

Een bed kopen voor je studentenkamer

Problemen studentenkamers

Je bent klaar met school en je gaat studeren in een mooie stad, misschien wel Amsterdam of Nijmegen. Je wilt van het studentenleven gaan genieten dus wil je op kamers. Als snel zie je dat er kamers te huren zijn maar met jou inkomsten is niet iets groots te vinden dus ga je misschien in een studentenhuis of ga je een andere kleine woning huren. Wat past er in zo’n kamer? In veel van die studentenkamers past niet veel en als je een tweepersoonsbed wil of een twijfelaar dan past er nog minder in. Ja dat is natuurlijk niet wat je gewend bent. Is hier wel te leven ga je denken, waar moet ik mijn spullen kwijt. Dit is waar veel studenten tegenaan lopen.

Vergroten studentkamer

Een studentkamer kan je niet vergroten natuurlijk. Tenzij je een hoger budget hebt een grotere kamer kan huren. Toch kan je de studentenkamer op andere manieren vergroten. Je kan natuurlijk kiezen voor een klein bed, klein kastje en een kleine tafel maar ja daar zit je ook niet op te wachten. Je wilt goed kunnen slapen en ook kunnen leven in je kamer.

Wat steeds meer studenten doen is bijvoorbeeld een ruimtebesparend bed met opbergruimte kopen. Denk bijvoorbeeld aan bedden met lades onder het bed of bepaalde kastjes die aan het bed vastzitten. Zo zorg je ervoor dat je andere spullen zoals kleding daar kwijt kan en niet je verdere ruimte kwijt bent. Wat studenten ook doen is dat er in de hoogte wordt gewerkt. Wat bedoel ik hiermee? Ik bedoel dat studenten planken ophangen waar iets op te zetten is maar ook hoogslapers zijn zeer in trek. Dit gebruiken ze om dan onder het bed een bureau neer te kunnen zetten.

Wat niet te doen bij het inrichten van je studentenkamer?

Begrijpelijk dat je niet veel geld hebt om je studentenkamer in te richten. Bezuinig niet te veel op het bed dat je aanschaft. Bezuinig meer op dingen die niet noodzakelijk zijn. De aankleding komt later wel als je weer wat meer geld hebt om iet te doen. Waarom? Zoals eerder al benoemd kan een goed bed met opbergruimte voor ruimte zorgen in je kamer. Daarnaast zorgt een bed ook voor een goede nachtrust. Deze nachtrust kan je goed gebruiken in je studententijd. Je zit niet te wachten om na een mooie avond stappen thuis te komen en niet kunnen bijkomen omdat het bed niet lekker ligt. Verder zijn al die kleine spulletjes die je wilt hebben niet belangrijker. Het is niet zo dat je dagenlang alleen maar op je kamer bent natuurlijk, de langste tijd besteed je aan slapen in je kamer.