Producten van het jaar
Image default
Zorg

Een broedmachine kopen? Belangrijke feiten over hygiëne

Wilt u een broedmachine kopen? Koop deze dan bij Dierencompleet en ga meteen aan de slag. Binnen enkele weken kunt u dan een aantal gezonde kuikens verwelkomen. Verreweg de meeste broedmachines (ook wel broedstoof genoemd) zijn eenvoudig in gebruik en kunnen door zowel hobbyisten als professionals ingezet worden. Bent u van plan een broedmachine te kopen? Dan is het natuurlijk uw bedoeling om daar zoveel mogelijk gezonde kuikens mee ‘voort te brengen’. Behalve de temperatuur, luchtvochtigheid en het keren van de eieren als essentiële factoren, mag ook de hygiëne van broedstoven niet vergeten worden.

Een juiste hygiëne voor grotere ontwikkelings- en overlevingskansen

Wanneer u besluit een broedmachine te kopen, reinigt u deze niet alleen na elk gebruik, maar ook voorafgaand aan het volgende gebruik. Dit lijkt dubbelop, maar met deze grondige aanpak vergroot u de ontwikkelings- en overlevingskansen van de eieren. De schaal van eieren kan vuil of ziektekiemen bevatten. Eieren die dit hebben of zelfs beschadigd zijn, plaatst u daarom niet in de broedmachine. Ook wast u uw eigen handen grondig alvorens u de eieren raapt en in de machine plaatst.

Schoonmaken na het broedproces

Besluit u een broedmachine te kopen, dan is het verstandig om meteen de juiste schoonmaak- en desinfectiemiddelen in huis te halen. In de vochtige en warme omgeving krijgen eventueel aanwezige ziekteverwekkers al gauw vrij spel. Het is overbodig om uit te leggen dat dit een gevaar vormt voor de kuikens. Na het gebruik van de machine verwijdert u eerst al het losse vuil. Vervolgens reinigt u de bodem met een vochtige doek en een ‘gewone’ reiniger die u ook binnenshuis gebruikt. Vervolgens moet desinfectie plaatsvinden met een speciaal schoonmaakmiddel. Dit verwijdert alle virussen en doodt bacteriën.

Na het schoonmaakproces

Na het proces van schoonmaken laat u de broedmachine goed doorluchten, zodat eventueel achtergebleven vocht of damp kan drogen. Wordt de machine daarna een tijdje niet meer gebruikt? Dan dient u de rozetten voor de ventilatie open te zetten. Nu u weet hoe u om moet gaan met een broedmachine, kunt u deze kopen bij Dierencompleet. Wees er wel van bewust dat het schoonmaken een secuur karwei is waarvoor u enige tijd dient uit te trekken.

https://dierencompleet.nl