Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Hanglampen kooptips

Last van een donkere woonkamer? Dan is het tijd voor een mooie hanglamp. Er zijn zeer veel verschillende hanglampen. Welke kies jij? En welke lichtbron kies je? Hier lees je alles over hanglampen. We vertellen alles over de verschillende stijlen. Wil je de lampen online kopen? We geven je graag het juiste advies. 

Soorten hanglampen

Zoals al eerder gezegd.  Er zijn verschillende stijlen hanglampen. We kunnen de stijlen opdelen in; Klassieke en moderne hanglampen. De kleur van de hanglamp speelt een grote rol. Klassieke lampen zijn vaak bronskleurig. Moderne hanglampen zijn vaak wit of staal kleurig. Dit noemen we ook wel warme en koude kleuren. Vaak beschikt een webshop ook over dergelijke filters. Daarnaast speelt vorm een grote rol. Moderne lampen hebben strakke lijnen en vormen. Klassieke hanglampen zijn sierlijk vormgegeven. Een lamp is geen kussen, en minder makkelijk te wisselen. Zwarte lampen zijn vrijwel met elk interieur te combineren. Kies je voor veilig? Of durf je contrast te maken? Soms is het gaaf of een tegenover gestelde stijl te kiezen. Een trend van nu zijn Industriële lampen. Het nadeel van een trend, het is vaak tijdelijk.  Laatste tip: het formaat doet er zeker toe. Een te grote hanglamp staat niet boven een kleine eettafel.  Dit oogt krap en armoedig.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een lamp?

Waarom zou je een lamp in de winkel kopen? Kies altijd voor online! Online, hoef je niet met een lamp te sjouwen. Niet goed? Geld terug. Dat is online winkelen. En een winkel  is altijd duurder.   Hoe  weet je of een webwinkel wel betrouwbaar is? Waar moet je opletten? Lees eerst alle specificaties. Wordt de hanglamp met of zonder lichtbron geleverd? LED-verlichting verdient zichzelf terug. Wist u dat LED ook heel warm licht kan geven? Let ook goed op de verzendkosten. En stel de lamp komt kapot aan. Betaalt de winkel dan de retourkosten? Heeft de winkel goede recensies? Goed opletten, want dit kan soms misleidend zijn. Een webshop met uitsluitend goede recensies is ook verdacht. Heeft de webshop een keurmerk? Dit zegt wel veel. Een keurmerk bemiddelt ook bij eventuele geschillen.  Kortom, LED is de toekomst. En let bij webshop aankopen goed op een keurmerk, voorwaarden en recensies. 

We hopen dat je wat aan onze tips en adviezen hebt gehad. Mocht je meer willen weten over Hanglampen trends? Karin den Besten Blogt over veel over verlichting. Hier vind je leuke voorbeelden van hanglampen en nuttige extra tips. Ook lees je hier meer over de actuele trends zoals koperen en houten hanglampen.  

Hanglampen kooptips