Producten van het jaar
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van het reinigen van dampkappen in horecabedrijven

In een horecabedrijf staat de hygiëne en veiligheid in de keuken centraal. Hierbij is het dan ook erg belangrijk om het reinigen van de dampkappen serieus te nemen. Wanneer deze dampkappen niet goed gereinigd worden, kan dit bijvoorbeeld zorgen voor brandgevaar. Valor Services Group biedt diensten aan voor het onderhouden en reinigen van dampkappen.

Brandgevaar voorkomen

De dampkap wordt gebruikt om stoom of rook op te zuigen tijdens het koken. Ook zorgt deze ervoor dat geuren niet verder verspreid worden. Wanneer de dampkap aanstaat kunnen hier vetdruppels in terecht komen. Wanneer dit vet in aanraking komt met een hoge temperatuur kan er brand ontstaan. Het is dus erg belangrijk om de dampkappen goed schoon te houden.

Hoe worden dampkappen gereinigd?

Bij een reiniging van de dampkappen worden alle onderdelen goed schoongemaakt. Het vet wordt verwijderd op alle onderdelen door middel van schoonmaakmiddel en stevige sponzen. Deze worden dan afgespoeld. Voor hardnekkig vuil wordt er ook gewerkt met een hogedrukreiniging. Hiermee wordt al het vuil snel en effectief weggehaald. De medewerker die de reiniging uitvoert, zal dan advies geven over het onderhoud van de dampkappen. Het is namelijk belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en te controleren.

Bio-behandeling

Je kunt de dampkappen ook op een biologische manier reinigen met een biologisch systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat vetten dagelijks afgebroken worden. Hierbij blijven de dampkappen dus altijd automatisch schoon.

Ongediertebestrijding in de horeca

Naast de reiniging van dampkappen is ongediertebestrijding in de horeca ook erg belangrijk. Valor Services Group biedt ook diensten aan voor ongediertebestrijding. Vooral in de horeca is het belangrijk om regelmatig een inspectie te doen om plaagdieren te voorkomen. Je kunt zowel een afspraak maken bij Valor Services Group voor ongediertebestrijding en de preventie van plaagdieren. Hierdoor blijft de horecagelegenheid altijd schoon, hygiënisch en veilig.