Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Industrieel of klassieke hanglamp?

Mis je een lamp boven de eettafel? Lees dan dit artikel / blog. Is sfeer of functionaliteit voor jouw belangrijk? Is het verstandig om van te voren na te denken over de lichtbron?  Dit is een blog over hanglampen.  De unieke stijlen hanglampen beschrijven we hieronder.  Vind jij online winkelen niet eenvoudig?  Met onze “online winkel tips” vind jij, je hanglamp gemakkelijk, veilig en snel. En voorkom je een miskoop.

Hanglampen in stijl

Het is algemeen bekend.  Een hanglamp kies je door naar de rest van uw interieur te kijken. Is je woonkamer klassiek? Welke lamp past hierbij? Maar tegenovergestelde stijlen zie je ook vaak. Momenteel kennen we de volgende stijlen;

  • Klassieke hanglampen
  • Moderne hanglampen
  • Design hanglampen
  • Glasplaat hanglampen
  • Industriële hanglampen

Het begint met een keuze voor de kleur.  Klassieke lampen zijn traditionele lampen. Bronskleurige hanglampen zijn veelal traditioneel. Witte, zwart of staalkleurige hanglampen zijn moderner.  De vormgeving is naast kleur ook erg belangrijk.   Een moderne hanglamp is voorzien van rechte onnatuurlijke lijnen. Sierlijke ornamenten maken de lamp echt klassiek. Industriële lampen zijn vrijwel met elk interieur te combineren. Dus heb jij het lef? Een hanglamp met een groot contrast met de ruimte levert soms de mooiste dingen op. Waanzinnig! Inspelen op een trend is tof. Maar niet duurzaam. Over duurzaamheid gesproken. Een hanglamp moet wel geschikt zijn voor LED-lampjes. Met een LED-lamp bespaar je elk jaar weer op de energiekosten. LED is niet alleen heel zuinig, maar ook zeer sfeervol. Een te grote hanglamp staat echt lelijk boven een te kleine tafel.  Deze fout is snel gemaakt. De eettafel moet altijd langer zijn dan de hanglamp. Het liefst minimaal zo’n 20 centimeter. En hang nooit een hanglamp midden in een kamer. Dit is super onhandig.  Een hanglamp geeft direct licht en is bedoelt voor boven een eettafel.

Online moet je wel aan de volgende punten denken. Zorg dat je alles goed doorleest. Is de hanglamp inclusief 2 jaar garantie? Stel het product komt stuk aan. Betaalt de webshop de retourkosten? Of moet jij deze kosten betalen?  Zijn de recensies wel goed? Check alles op betrouwbaarheid en echtheid. Laat je niet misleiden.

Ons advies:

Hanglampen koop je online. Koop altijd LED hanglampen. En de stijl moet passen bij je wensen van nu. Maar houdt ook rekening met de toekomst en hoe snel je de hanglamp weer wilt vervangen. Hoe lang moet hij mee?

Industrieel of klassieke hanglamp?