Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Industriële lampen met nog stoerdere designs? Ja ja!

Industriële lampen zijn van zichzelf al erg stoer natuurlijk, maar hoe kun je je nu toch nog onderscheiden vraag je jezelf af? Je wilt natuurlijk niet dezelfde lamp hebben hangen als je buren, overburen en oma. Wat voor opties heb je dan nog? Juist, een industriële lamp gemaakt van of behandeld met een bijzonder materiaal. Zo heb je tegenwoordig industriële lampen die gemaakt zijn van beton, deze lampen worden in een grote mal gegoten en zo krijg je een hippe lamp van beton. Het leuke van beton is dat het blijft leven, de kleur kan door de jaren heen wat veranderen. En als je wilt, kun je de lamp natuurlijk een beetje helpen (door hem te behandelen met iets water en kleurstof). Doordat beton zo poreus is, zal de kleur er snel intrekken en net dat ene beetje kleur geven wat je wilt hebben in je interieur. Maar de originele betonnen lampen zijn natuurlijk ook ontzettend stoer, met hun grijze kleur.

Nu ben je misschien bang dat een betonnen lamp wel heel zwaar zal worden aan je plafond, maar dat hoef je niet te zijn. De meeste betonnen lampen zijn een ander materiaal wat behandeld wordt met beton, zodat de lamp niet al te zwaar wordt. Daarnaast zie je steeds meer lampen die tot voor kort als klassiek werden bestempeld. Neem nu koper, ik kom de laatste tijd steeds meer koperen lampen tegen met een industrieel tintje. Het gave aan koperen lampen is dat ze lekker glimmen en dus veel ruimte geven in de kamer. In combinatie met een industrieel thema geeft dit de gaafste oversized lampen die niet alleen opvallen, maar ook nog eens ten koste gaan van zo min mogelijk licht.

Ook hout is een materiaal wat steeds meer gebruikt wordt voor industriële lampen. Hout zal je denken? Nee, dat is niet meer de truttige lamp met gouden ‘kaarsen’ die je nu voor je ziet. Je wilt een hippe huiskamer hebben, geen inrichting die niet zou misstaan in een oude kathedraal. Door onbehandeld licht hout te gebruiken, kan een hele hippe lamp gemaakt worden die aan alle kanten licht doorlaat en zo ook nog eens een leuk lichteffect geeft in je kamer. Doordat de lamp zo open is kun je er ook doorheen kijken, ondanks dat je een stevige lamp hebt hangen in je kamer.

De manier om een andere lamp te vinden dan je buren en bekenden is dus om op zoek te gaan naar een unieke lamp. En doe eens gek, pas je eigen lamp eens aan. Koop een lamp met een saai wit snoer en knutsel hier een strijkijzersnoer aan met een stoer design. Zo weet je zeker dat je altijd iets unieks hebt, wat je buren niet hebben hangen. Het kost misschien wat moeite, maar het is zeker de moeite waard. En anders kun je altijd nog een lamp zoeken waarbij je snoeren uit kunt kiezen bij een webshop.

Industriële lampen met nog stoerdere designs? Ja ja!