Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Kachelpijp

Een houtkachel in huis is niet alleen heel sfeervol en gezellig, maar kan een ruimte goed verwarmen. Bovendien is een houtkachel milieuvriendelijk. Als u een houtkachel in huis wilt, dan is een goed werkend en veilig rookkanaal van groot belang. Via een kachelpijp wordt namelijk de rook, die ontwikkeld wordt tijdens de verbranding, afgevoerd. Het vuur in een houtkachel kan een zeer hoge temperatuur bereiken. De kachelpijp moet daar wel tegen bestand zijn.

 

Nieuwe NEN zorgt voor meer veiligheid

 

Sinds april 2012 is er een nieuwe Nederlandse norm vastgesteld, de NEN6062:2011 nl. Dit is een bepaling van de brandveiligheid van rookgasafvoervoorzieningen. Deze norm eist dat een kachelpijp een temperatuurniveau van T600 aan moet kunnen. Dit maakt de kans op een uitslaande brand bij een schoorsteenbrand vele malen kleiner. HGB-Trading levert een kachelpijp of ander rookkanaal van het merk Warmfire. Een kachelpijp van Warmfire is van kwalitatief hoogwaardig materiaal en ontwikkelt door jarenlange ervaring en testen. En bij ons is een kachelpijp van Warmfire ook nog eens zeer scherp geprijsd.

 

Kachelpijp, rvs, staal of flexibel

 

Bij  HGB-Trading heeft u keuze uit een dubbelwandige- of enkelwandige rvs kachelpijp, een stalen kachelpijp en een flexibele kachelpijp. Een flexibele kachelpijp kan geplaatst worden als een rookkanaal gerenoveerd moet worden. Aanleiding voor schoorsteenrenovatie is een slechte trek, lekkage of vocht- en roetplekken. Een enkelwandige kachelpijp mag geplaatst worden totdat hij door een plafond of muur gaat. Vanaf dat punt is een dubbelwandige kachelpijp verplicht. Een dubbelwandige kachelpijp kan worden aangelegd als u geen schoorsteen heeft, maar wel een houtkachel in huis wilt plaatsen. Zo hoeft u niet uw huis volledig te verbouwen. Een dubbelwandige kachelpijp van HGB-Trading heeft keramische isolatie, waardoor deze niet kan wegzakken. Zowel onze enkelwandige- als dubbelwandige rvs kachelpijpen zijn gemaakt van hoogwaardig rvs 316L. De extreem vlakke binnenzijde van rvs 316L zorgt ervoor dat corrosie geen kans heeft. Corrosie is de aantasting van materialen, zoals bijvoorbeeld een kachelpijp van slechte kwaliteit, doordat de omgeving op hen inwerkt. Wanneer corrosie optreedt brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee en dat is iets wat uiteraard voorkomen moet worden. Daarom levert  HGB-Trading alleen rvs materialen van hoogwaardige kwaliteit. Ook onze stalen kachelpijp is gemaakt van hoogwaardig twee millimeter carbon staal.

 

Ruim assortiment

HGB-Trading levert ook houtkachels, diverse kachelmaterialen en de veelzijdige Kamado BBQ. Dit keramische kooktoestel, geïmporteerd uit de USA, kan geleverd worden in verschillende kleuren. En met de Kamado BBQ kunt u niet alleen barbecueën, maar ook bakken, grillen en u kunt hem als (rook/pizza) oven gebruiken. De Kamado BBQ is bij  HGB-Trading zeer scherp geprijsd en bovendien kunnen wij allerlei handige accessoires erbij leveren, zoals bijvoorbeeld een grilltang, keramische pizzasteen en een afdekhoes. Alle artikelen kunt u online op onze website bekijken en bestellen. Artikelen besteld voor 11:00 uur worden de volgende werkdag geleverd. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Wij kunnen dan onze artikelen aan u presenteren en u adviseren welk type kachelpijp het beste in uw huis past.

 

Rookkanaal aanleggen

 

Ook kunnen wij een rookkanaal voor u aanleggen, waarbij wij ook gelijk de kachel aansluiten. Een rookkanaal aanleggen is geen gemakkelijke klus en moet veilig gebeuren. Het is dan ook verstandig dit te laten doen door een professional als HGB-Trading. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij een rookkanaal op deskundige wijze aanleggen binnen een kort tijdsbestek. Bovendien doen wij dit tegen zeer scherpe prijzen. Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan.

Kachelpijp