Producten van het jaar
Image default
Dienstverlening

Langgatboren

Waar u langgatboren voor kunt gebruiken

Het zou zo maar kunnen dat u nog niet eerder heeft gehoord van langgatboren of van www.gb.nu. Dat kan gebeuren, langgatboren is een gespecialiseerd proces dat in de dagelijkse praktijk niet veel voorkomt. Langgatboren wordt vooral veel toepast in de industrie en in de bouw. Voordat uitgelegd zal worden waar u langgatboren voor kunt gebruiken, lijkt het eerst handig om uit te leggen wat langgatboren precies inhoudt en wat het nu exact is. Kortgezegd is langgatboren het boren van diepe gaten. Met een normale boor maakt u vaak ondiepe gaatjes. Dit bijvoorbeeld omdat u een plank aan een muur wilt bevestigen of omdat u twee onderdelen van een meubelstuk aan elkaar wilt maken. Over het algemeen zijn deze gaten slechts enkele millimeters of centimeters diep. Met langgatboren kunt u diepere gaten maken. De aanrader is dat u gebruik maakt van langgatboren als het gat wat u wilt maken 10x dieper is dan de doorsnede van de boor zelfs. Stel, u gebruikt een boor van 8 millimeter doorsnede, dan zou u gebruik moeten maken van langgatboren als het gat dieper moet zijn als 8 centimeter. Vaak is uw eigen boor niet alleen niet zo lang, maar door het toepassen van deze speciale techniek zorgt u er daarnaast ook nog eens voor dat het gat precies geboord wordt en gelijkmatig van resultaat is. Zoals al eerder aangegeven werd, wordt langgatboren vooral gebruikt in de bouw en de industrie. Hierbij kunt u aan zeer diverse toepassingen denken. Zie hieronder voor voorbeelden.

  • Voor het creëren van een kanaal voor elektronica of luchttoevoer.
  • Voor het creëren van kanalen voor koeling of smering.
  • Voor het toepassen van verwarmingspatronen.
  • Gewichtsbesparing bij het bouwen van machines.

Bovenstaande kan toegepast worden binnen diverse takken van bouw. Zo wordt het eerste punt vaak toegepast in hydraulische systemen. Het tweede en derde punt wordt veel toegepast in de matrijzenbouw, dit is het met behulp van mallen produceren van nieuwe producten. Het laatste punt, het besparen van gewicht, wordt veelal toegepast in de machinebouw. Hierbij kan het zeer relevant zijn wanneer een apparaat met langgatboren lichter wordt gemaakt doordat er materiaal weggenomen wordt.

Waar u langgatboren uit kunt laten voeren

Uit voorgaande mag duidelijk worden dat u een apparaat om langgatboren mogelijk te maken vaak niet zelf in huis heeft. Doordat het apparaat vaak erg diepe gaten kan maken, is het vrij groot. Het is niet iets wat u thuis op zolder klaar heeft liggen, deze techniek wordt niet toegepast door de particulier. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die voor u allerlei opdrachten kunnen uitvoeren met betrekking tot het boren van diepe gaten. Een van deze bedrijven is GB Metaal & Kunststoffen. Zij zijn gespecialiseerd in het bewerken van metaal en kunnen u ondersteunen met allerhande opdrachten. Ook zijn zij in staat om langgatboren voor u mogelijk te maken. Dit doen zij met behulp van een speciale boortechniek, welke ELB genoemd wordt. ELB staat voor één lippen boren. Dit zijn boren die mechanisch aangestuurd worden. Hierdoor wordt er uiterste precisie verkregen bij het boren, wat er voor zorgt dat uw gaten bijvoorbeeld niet scheef trekken tijdens het boren. Het langgatboren wordt met name toegepast op metaal. Hierbij kunt u denken aan de meer klassieke vormen als staal, aluminium of RVS. Daarnaast kan GB Metaal & Kunststoffen ook voor u boren in meer exotische materialen als titaan, duplex of Inconel. De gaten die gemaakt kunnen worden, zijn eindeloos te noemen. De diameter kan verschillen van kleine gaatjes van 3 millimeter, tot grotere kanalen die bijvoorbeeld geschikt zijn voor elektronica doorvoer van wel 22 millimeter. De diepte kan ook erg verschillen. Zoals eerder genoemd is het goed om langgatboren toe te passen wanneer de diepte van het gat zo ongeveer 10x zo diep moet zijn als dat de diameter van het gat moet zijn. Gaten kunnen dus gemaakt worden vanaf een relatief kleine diepte. De maximale diepte die GB Metaal & Kunststoffen voor u maken zijn wel 1000 millimeter diep. Bij het boren zelf komt er zeer veel hitte vrij. Dit komt door de wrijving van de boor op het metaal. Het metaal moet dus gekoeld worden tijdens het boren. Ook dit kan gedaan worden bij GB. Zij hebben alles in huis om veilig en vertrouwd te kunnen werken. Zo weet u zeker dat u een kwalitatief goed product in huis haalt en weet u zeker dat u geen problemen ondervindt wanneer u gaten laat boren bij GB Metaal & Kunststoffen.

Neem gerust eens contact op voor meer informatie

Na het lezen van bovenstaande informatie, kan uw interesse gewekt zijn om ook langgatboren toe te passen in bijvoorbeeld uw bouwbedrijf. Aarzel dan niet om GB Metaal & Kunststoffen in te schakelen! Zij zijn te vinden op het internet via de website gb.nu. Op deze website kunt u bekijken welke diensten zij u allemaal aan kunnen bieden met betrekking tot het verwerken en bewerken van metaal en allerhande kunststoffen. Aarzel niet om contact op te nemen, dit kunt u op diverse manieren doen. Allereerst kunt u de informatie op de website doorlezen. Als u daar meer vragen over heeft, kunt u contact opnemen met de helpdesk. Het telefoonnummer hiervoor kunt u op de website vinden. Naast het telefoonnummer vindt u op de site ook het contactformulier, waarmee u direct uw vraag kunt stellen aan een van de medewerkers van het bedrijf. Zij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vraag te beantwoorden.

Langgatboren