Producten van het jaar
Image default
Electronica en Computers

LG G3: De scherpste telefoon ooit vanaf juli in Europa

Hoe scherp zijn je ogen? Zijn ze scherp genoeg om te genieten van het prachtige 5,5-inch QHD scherm van de high-end LG G3 smartphone. De verschillen tussen de LG G2 en LG G3 zijn op het standaard scherm niet onmiddellijk zichtbaar, maar wanneer je een video gaat kijken in een afzonderlijk menu dan beginnen de verschillen onmiddellijk op te vallen, door middel wel superscherpe teksten. 

LG G3 scherp, maar ook beter? 

De LG G3 moet duidelijk beter zijn dan de Samsung Galaxy S5 om überhaupt een kans te maken. Het was dan ook niet geheel verwonderlijk om te zien dat de LG G3 meerdere malen werd vergeleken met de Galaxy S5, zo zou laser autofocus beter moeten werken dan het fasedetectie AF systeem van Samsung en is IPS beter dan AMOLED. Maar daar houden de verschillen niet op, want de LG G3 heeft nog veel meer voor ons in petto. 

Het enige punt waar LG met de G3 nog aan moet werken zijn de prestaties van de interface, want door de hoge resolutie van het scherm lijkt de Qualcomm Snapdragon 801 processor het aanzienlijk zwaarder te krijgen. Mogelijk heeft dit te maken met software dat nog niet helemaal klaar is, maar persoonlijk geloof ik hier niet zo in. Een enorm probleem is het niet, echter voelt de Galaxy S5 wel vloeiender aan dan de LG G3.

Een andere specificatie die niet enorm veel indruk wist te maken is de laser autofocus. De LG G3 heeft een 13-megapixel camera die enorm snel zou moeten kunnen scherpstellen. Tijdens het uitproberen bleek dit toch wat langer te duren dan verwacht en lijkt het in ieder geval niet heel veel sneller te zijn dan een normale smartphone.

In Nederland zal de LG G3 pas vanaf juli zijn te verkrijgen, mocht je direct het toestel op de dag van de lancering in huis hebben dan kun je nu een LG G3 abonnement afsluiten voor een bedrag van €38,00 per maand, inclusief 150 belminuten/sms en 1500MB (3GB) aan data.

LG G3: De scherpste telefoon ooit vanaf juli in Europa