Producten van het jaar
Image default
Dienstverlening

Met de Belastingdienst contact opnemen

Met de Belastingdienst contact opnemen

De Belastingdienst is het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor zowel het heffen als het innen van belasting. De Belastingdienst is echter veel meer dan alleen de blauwe envelop op de deurmat. U kunt namelijk ook toeslagen aanvragen bij de Belastingdienst, bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag. Hoewel de Belastingdienst zijn taken zo overzichtelijk en transparant mogelijk uitvoert, blijft het ingewikkelde materie. Daarom moet het gemakkelijk zijn met de Belastingdienst contact op te nemen. Dit kan op verschillende manieren, die we hier kort zullen bespreken:

* Telefonisch

* Via e-mail

* Via Twitter

Belastingdienst contact per telefoon

U kunt telefonisch met de Belastingdienst contact opnemen. U kunt bellen met de BelastingTelefoon als u vragen heeft over belastingen en toeslagen. U kunt telefonisch met de belastingdienst contact opnemen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer van de BelastingTelefoon is: 0800 – 0543. Als u een vraag hebt die de medewerker niet direct kan beantwoorden, zorgt hij of zij dat er later contact met u opgenomen wordt.

De BelastingTelefoon is het meest gebruikte nummer van de Belastingdienst. Er zijn ook andere nummers, bijvoorbeeld voor bedrijven in het buitenland, of waar u terecht kunt met vragen over de auto en de belastingen daarbij. Een overzicht hiervan vindt u op de website van de Belastingdienst.

Andere manieren om contact op te nemen

U kunt natuurlijk ook een brief sturen naar de Belastingdienst. Een lijst van de adressen van de verschillende kantoren vindt u op de website van de Belastingdienst. Ook kunt u met de Belastingdienst contact opnemen via Twitter. Het zogenaamde webcareteam zit daar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur voor u klaar en zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Met de Belastingdienst contact opnemen