Producten van het jaar
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ondersteuning van een specialist bij de aanstelling van een preventieadviseur

Bent u bedrijfsleider van een bedrijf met meer dan 20 werknemers? Dan bent u verplicht om te voorzien in de aanstelling van een preventieadviseur. Een preventieadviseur is iemand die mee het welzijn van de werknemers op het werkt helpt bevorderen. Zijn er in uw bedrijf minder dan 20 medewerkers in dient? Dan kunt u zelf optreden als preventieadviseur. Omdat een preventieadviseur een grote verantwoordelijkheid heeft, is het belangrijk dat de aanstelling hiervan met de grootste zorg gebeurd. Weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken? Dan kunt u rekenen op adviesbureau Wiels. Lees snel verder en ontdek wat deze specialisten voor u en uw bedrijf kunnen betekenen.

Een ondersteunend preventieadviseur

Voor de aanstelling van een interne preventieadviseur rekent u op de hulp van deze expert. Dat een preventieadviseur een breed takenpakket moet vervullen, is algemeen bekend. Hieronder vindt u enkele taken die een preventieadviseur na zijn of haar aanstelling dagelijks uitvoert:

  • Opstellen van risicoanalyses
  • Advies geven over verschillende aspecten op het vlak van veiligheid en welzijn op het werk
  • De arbeidsplaats onderzoeken
  • Documenten opstellen in verband met arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Kennisgevingen aan de overheid bijhouden

Net door de vele taken kan het interessant zijn om de preventieadviseur bij te laten staan door een externe deskundige die bepaalde taken helpt invullen en uitwerken. Deze specialisten zorgen ervoor dat u een adviseur aanstelt die volledig past bij uw bedrijf. Het uitvoeren van een welzijnsconformiteitsaudit kan hierbij een goed vertrekpunt zijn.

Contacteer de deskundige medewerkers

Is het uw taak om te zorgen voor de aanstelling van een goede preventieadviseur, maar kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan staat adviesbureau Wiels te Zwevegem, uit de provincie West-Vlaanderen, voor u klaar. Neem dus snel contact op met de deskundige medewerkers en kom te weten wat zij allemaal voor u kunnen betekenen. Het multidisciplinair team zijn kennis en expertise graag voor u in helpt u bij de vakkundige aanstelling van een betrouwbare preventieadviseur voor uw bedrijf.

https://www.wiels.be/nl