Producten van het jaar
Image default
Beauty en verzorging

Rimpels

Naarmate de jaren beginnen te tellen moet iedereen er aan geloven, de huid verslapt en gaat rimpels vormen. Gelukkig zijn er voldoende methode om het proces om te keren. Crèmes beloven een hoop maar zullen vaak slechts een tijdelijk effect (tot 4 uur) hebben waardoor kosten erg hoog op kunnen lopen. Een permanenter alternatief in een chirurgische ingreep, hierbij wordt overtollige huid, vet en weefsel weggesneden. Vervolgens wordt de huid weer strak gespannen. Behandelingen kosten vaak enkele duizenden euro’s en brengen veel risico’s en hersteltijd met zich mee. Een goedkoper, veiliger en sneller alternatief zijn injectables.

Privéklinieken voor injectables schieten als paddenstoelen uit de grond. Veel van deze klinieken werken tegenwoordig voor een rimpelbehandeling met injectables. Het is een populaire methode die vaak snel en gemakkelijk kan gebeuren.

Een liquid facelift is een snelle effectieve oplossing om de veroudering van de huid tegen te gaan. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld hyaluronzuur kan men snel de huid verjongen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die als positieve eigenschap heeft dat het veel vocht kan vasthouden (tot wel 6 liter per gram), waardoor de huid weer verstevigd en strak getrokken wordt.

Botox is misschien wel een van de meest bekende stoffen uit de cosmetische industrie. De volledige naam is Botulinetoxine. Bepaalde bacteriën maken deze stof aan, waarna deze vervolgens wordt geïsoleerd en gesynthetiseerd. Vervolgens wordt deze gemengd met natriumchloride en werkt als spierverslapper. Doordat spieren ontspannen is het mogelijk om een fronsrimpel verwijderen. Ook kan deze stof goed helpen bij chronische hoofdpijn. Dit komt omdat hoofdpijn vaak komt door stress en spanning. Door het toepassen van Botox tegen migraine ontspannen spieren en is het effect tot een halfjaar na de behandeling goed te merken. Omdat Botox zo snel en gemakkelijk toe te dienen is het tegenwoordig ook een populair fenomeen om botoxparty’s te organiseren. Hierbij komt de arts bij mensen thuis om injectables toe te dienen.  

Rimpels