Sluit uw personenalarmering aan op uw persoonlijke zorgcentrale

Wanneer u personenalarmering met WDTM ketenkeurmerk laat installeren, dan is het belangrijk dat u deze in contact brengt met iemand die u snel te hulp kan schieten als dat nodig is. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Valalarm voorkomt ernstig letsel na valpartijen

Wanneer ouderen vallen, is het mogelijk dat dit veel problemen veroorzaakt. Het kan dan ook nare gevolgen hebben. Daarom is een valalarm voor oudere mensen een handig hulpmiddel. Ouderen zullen sneller iets breken of ernstige verwondingen overhouden aan een val. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan een valalarm de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.

Langer thuis wonen dankzij personenalarmering en valalarm

Een groot deel van de ouderen willen graag zo lang mogelijk zelf in hun eigen huis blijven wonen. Natuurlijk moet dit wel veilig kunnen. Het is dan ook mogelijk dat er een moment komt waarop dit niet langer zonder bepaalde voorzorgsmaatregelen kan. Daarvoor dient personenalarmering, zoals een valalarm. Er wordt dan een alarm geïnstalleerd in huis. De oudere krijgt een alarm om zijn of haar hals of pols. Dit alarm kan via het alarmapparaat in huis meteen verbinding maken met een zorgcentrale. Daar zitten zorgverleners klaar die de situatie snel kunnen inschatten. Ze beoordelen of het voldoende is om een mantelzorger te waarschuwen of dat het verstandiger is de huldiensten in te schakelen. Op deze manier zorgt een valalarm of andere personenalarmering ervoor dat u langer veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Sluit uw personenalarmering aan op uw persoonlijke zorgcentrale

Author: