Spareribs bereiden met verschillende marinades

De smaak van spareribs is natuurlijk heerlijk. Maar een goede marinade maakt het nog lekkerder. Spareribs zijn spareribs. Dat is wat veel mensen denken. Maar er zijn veel verschillende soorten spareribs. In Nederland wordt vaak het gedeelte van de lende, vlakbij de ruggengraat gegeten. In Amerika noemt men deze spareribs “loin ribs” of “baby back ribs”. Dat is niet voor niets, want de echte spareribs zijn die van de buikzijde. Deze zijn veel groter dan die van het gedeelte van de lende en hebben een veel stevigere structuur. Echter hebben ze ook veel meer smaak. Doordat ze zoveel groter zijn en een stevigere structuur hebben, is de bereidingstijd ook langer. Maar de heerlijke smaak is dat zeker waard. Maak ze op de barbecue, waar je ook heerlijke spareribs of steak kunt bereiken. Met een compleet BBQ pakket heb je zo voor iedereen wat wils op de barbecue!

Bereid de lekkerste spareribs op de barbecue

Spareribs kunnen op verschillende manieren bereid worden. Maar ze zijn het lekkerst op de barbecue! Spareribs bereiden doe je natuurlijk op de barbecue. Maar hoe maak je nou echt lekkere spareribs? Het begint met goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.

Steak op de barbecue: verschillende soorten

Wat voor vlees vindt u lekker op de barbecue? Kies eens voor een lekkere steak. Er zijn veel verschillende soorten steaks. Kies bijvoorbeeld voor een malse en sappige rib eye. Dit is niet voor niets één van de meest populaire steak soorten op de markt. Het is makkelijk te bereiden en het lekkerst vanaf de grill. Of kies voor flat iron steak, een sukadestuk dat erg lekker is om als steak te eten! Een verrassende keuze. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor de flank en de skirt, het is maar net wat je het lekkerst vindt. Ben je bang dat het te moeilijk is om te bereiden? Het hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je de juiste bereidingswijze maar aanhoudt en gebruik maakt van de beste materialen en producten. Vind je het toch nog te riskant om zelf steak van bijvoorbeeld Angus vlees te maken, dan kun je natuurlijk ook heerlijke spareribs serveren. Zo kun je zelf je eigen BBQ pakket samenstellen.

Spareribs bereiden met verschillende marinades

Author: