Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Vloerlampen in de woonkamer

Vloerlampen zijn mijn favoriete verlichtingsarmaturen in de woonkamer. Een vloerlamp is namelijk heel flexibel. Dit zal ik proberen uit te leggen. Ik vind het leuk om mijn woonkamer voortdurend te veranderen. Een hanglamp ophangen is zo veel werk. Maar een vloerlamp heb je zo van plek verwisselt. Ideaal. Ik heb vloerlampen in mijn slaapkamer, kantoor en woonkamer. Ik wissel veel van ruimte. Maar in de ruimte laat de positie van de vloerlamp ook wisselen. Zo heb ik telkens een andere woonkamer. In de zomer maanden probeer ik zolang mogelijk buiten te blijven. Heerlijk genieten van het mooie weer. Maar in de donkere maanden blijf ik binnen. Wat extra gezelligheid is dan wel wenselijk. In deze maanden ben ik een echte boekenworm. Ik heb een vloerlamp met een leesarm. Deze zet ik naast mijn luie stoel.  En in de zomer gaat deze lamp weer naar het kantoor. Want dan lees is liever een boekje in de tuin.

Vloerlamp na de kerst

Ik vind de kerst altijd zo gezellig. Ik ben dol op een grote boom, vol met lichtjes. Zo gezellig! Het liefst hou ik de kerstboom het hele jaar door. Helaas, moet de boom in januari toch echt weg. Maar in januari mis ik iets in deze donkere hoek. Dan zet ik er altijd een mooie sfeervolle vloerlamp neer. Zodat deze donkere hoek toch nog een beetje sfeervol is.

Wenslijstje

Ik zou ooit nog zo een mooie grote booglamp willen aanschaffen. Waarom zou je kiezen voor boog vloerlampen?  Booglampen zijn vloerlampen die bedoelt zijn voor naast de salontafel. Booglampen zijn zeer indrukwekkende vloerlampen met een hele grote boog. Meestal worden gebruikt in plekken waar ligt nodig is, maar geen plafond is. Dus bijvoorbeeld in een zithoek midden in een hele grote hal. Een booglamp biedt dan de oplossing. Naast dat deze vloerlampen zeer praktisch zijn vind ik het design voor elk mooi. Het liefst wil ik zo een grote vloerlamp met een witte plexiglas kap. Ik ben ook fan van grote stoere industriële lampen. Met grove onderdelen, zoals moeren en schroeven.

Vloerlampen in de woonkamer