Producten van het jaar
Image default
Aanbiedingen

Wat is een matras topper?

Wat is een matras topper?

Een matras-topper is een laag dempingsmateriaal die bovenop uw matras ligt. Toppers zijn bedoeld om een matras zachter of steviger te laten aanvoelen, en kunnen het matrasoppervlak ook beschermen tegen slijtage. De meeste toppers zijn 1 tot 3 centimeter dik. Veel voorkomende topmatras 160×200 zijn traagschuim, latex, dons en veren, donsvervangende vezels en wol. Hoewel een topper uw slaapoppervlak tijdelijk comfortabel kan maken, moet hij worden beschouwd als een tijdelijke oplossing – geen permanente oplossing – voor een oude, doorgezakte matras. 

Wat zijn de voordelen van een Matras Topper?

Elk type topper heeft verschillende voor- en nadelen. Om de onderstaande lijst te maken, hebben we een breed scala aan toppers getest met verschillende hardheidsgraden, materialen en profielen. We evalueerden prestatiegebieden zoals algemene kwaliteit en duurzaamheid, drukverlaging, bewegingsisolatie, en temperatuurneutraliteit. Ons team van slaapexperts bestaat uit mensen met verschillende lichaamstypen en primaire slaaphoudingen om ervoor te zorgen dat onze keuzes de ervaringen van de meeste slapers weerspiegelen. Voordelen van het gebruik van een matras topper zijn de volgende:

Aanpassing van de stevigheid

Een topper kan het oppervlaktegevoel van uw matras aanzienlijk veranderen. De meeste toppers voelen zachter aan en zijn ontworpen voor een stevig matras, maar sommige modellen zijn bedoeld om een zacht matras steviger aan te laten voelen. Als u ontevreden bent met hoe zacht of stevig uw matras aanvoelt, maar niet wilt betalen voor een nieuw bed, kan een topper een kosteneffectieve oplossing zijn.

Matrasbescherming

Toppers zijn anders dan matrasbeschermers, die heel dun zijn en alleen bedoeld om uw matras te beschermen tegen morsen, vlekken, stof en andere verontreinigingen. Toch kunnen toppers helpen het oppervlak van uw bed te beschermen en te voorkomen dat het materiaal van de comfortlaag verslijt. Dit kan de totale levensduur van uw matras verlengen.

Sterkere ondersteuning

Na verloop van tijd zal de comfortlaag van uw matras verslechteren. Dit kan leiden tot een verlies van ondersteuning waardoor het oppervlak ongelijk aanvoelt, en extra pijntjes en kwaaltjes volgen vaak. Een stevige topper voegt een extra laag toe om uw lichaam op een gelijk niveau te houden en te voorkomen dat het doorzakt op plaatsen waar u veel gewicht draagt.

Betere koeling

Als het oppervlak van uw matras de neiging heeft om warmte vast te houden en warm te slapen, dan kan een ademende topper zorgen voor een betere temperatuurregeling om u te helpen comfortabeler te slapen. De beste verkoelende matras topper materialen zijn geventileerde latex, natuurlijke wol, en open-cel schuim.

Minder verstoringen

Reageert het oppervlak van uw matras snel op bewegingen wanneer u of uw slaappartner zich verplaatst? Zo ja, dan kunt u beiden slaapstoornissen ervaren die te maken hebben met slechte bewegingsisolatie; dit probleem komt vooral voor bij hybride matrassen en matrassen met binnenvering. Een topper van traagschuim, polyfoam of latex absorbeert meer beweging en voorkomt dat de meeste bewegingen over het oppervlak worden overgedragen.

Kosteneffectieve oplossing

Hoewel de prijzen variëren, kosten de meeste toppers veel minder dan een nieuw matras in dezelfde maat. Toppers moeten worden gezien als een korte termijn oplossing omdat ze niet zo duurzaam zijn als matrassen, maar het gebruik van een topper in plaats van het kopen van een nieuw bed kan u honderden, zo niet duizenden, dollars besparen.

 

 

https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/partnercontent/832331/topper-zin-of-onzin-