Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn oosterse lampen?

Over oosterse lampen

Oosterse lampen zijn lampen met een specifieke oosters design wat voornamelijk ook uit landen als India, Marokko, Maleisië etc. komt. Kenmerkend aan deze oosterse lampen zijn vooral de unieke en kleurrijke ontwerpen die deze lampen bevatten. Oosterse lampen beschrijven een breed vlak aan lampen en hebben uiteenlopende ontwerpen. Daarnaast zijn vrijwel alle oosterse lampen met de hand gemaakt in land van afkomst.

Echter zijn de lampen die uit Egypte worden geïmporteerd grotendeels gemaakt van metaal. Aan het metaal zelf wordt vaak weinig tot niets aan kleur toegebracht. De oosterse lampen die gemaakt worden in Egypte zijn vooral gefocust op het unieke patroon dat zij toebrengen aan de lampen. Dit patroon dient naast de uitstraling van de lamp zelf voornamelijk voor het lichteffect dat het creëert. Men koopt deze oosterse lampen uit Egypte dus niet voor de fysieke uitstraling, maar voor het lichteffect dat het in de avond oplevert.

Landen van afkomst

Onder de oosterse lampen vallen naast Egyptische lampen ook Arabische lampen. Ook deze Arabische lampen staan bekend om het feit dat ze handmatig worden gemaakt door gespecialiseerde arbeiders. Andere kenmerken van deze Arabische lampen zijn dat zij veel authentieke Arabische patronen bevatten. Ook wordt er veel mozaïek gebruikt in de Arabische lampen wat ze een mooie en sierlijke uitstraling geeft. Onder de term Arabische lampen vallen tevens de termen Egyptische lampen maar ook Marokkaanse lampen. Egyptische lampen is al in het kort hierboven besproken en dus zal er kort worden uitgelegd wat er anders is aan Marokkaanse lampen.

Iedere Marokkaanse lamp is uniek. Net als de Egyptische lampen bestaan de Marokkaanse lampen ook uit vele, kleine gaatjes. Dit in combinatie met een zacht en warm licht geeft uw interieur een aangename, rustgevende sfeer. Echter zijn de Marokkaanse lampen toch net iets anders. In tegenstelling tot de Egyptische lampen, hebben Marokkaanse lampen toch wat meer kleur en andere materialen toegevoegd. Zo bestaan de meeste Marokkaanse lampen uit een koperen onderlaag met een laagje zilver er overheen gespoten.

Soorten lampen

Oosterse lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten in maten. Zowel zijn er oosterse vloerlampen, tafellampen, wandlampen, hanglampen, buitenlampen, etc. Echter worden oosterse lampen voornamelijk uitgevoerd als hanglampen. In Nederland worden de oosterse hanglampen het meeste verkocht ten opzichte van andere categorie lampen (vloerlampen, tafellampen, etc.).

Kijkend naar bijvoorbeeld oosterse vloerlampen, dan is er een groot verschil op te merken in vergelijking met een gewone moderne vloerlamp. Zo is een oosterse vloerlamp meer een pilaar van licht met daarin exotische patronen verwerkt. In combinatie met een zacht, warm licht en de juiste kleur materiaal geeft een oosterse vloerlamp een aangename en gezellige sfeer.

Oosterse lampen worden hedendaags steeds populairder en zullen de komende tijd steeds meer voorkomen in Nederland. Men wordt aangetrokken door de sierlijke vormen, patronen en designs die deze lampen hebben te bieden.

Wat zijn oosterse lampen?