Producten van het jaar
Image default
Electronica en Computers

Zelf codeercodes uitprinten, nu eenvoudig en snel

Wil je een QR code ontwikkelen voor een bepaald product? Of zelf gewoon kortweg een QR code printen dan kan dat door middel van de QR code printer die KBA Metronic jou te bieden heeft.

De QR code is de nieuwe variant van de barcode die bijna iedereen wel dagelijks tegenkomt bij bijvoorbeeld het boodschappen doen in de supermarkt of gewoon thuis dagelijks op een product ziet staan. De QR code is eigenlijk gewoon een meer visuele weergave van de streepjescode of beter bekend de barcode. Je kan zo’n QR code scannen met je telefoon om uiteindelijk door verbonden te worden naar bijvoorbeeld productinformatie of informatie over een bepaald evenement, dit is afhankelijk van waar de QR code jou als bezoeker naar toe stuurt. Met de komst van deze code kan de werkelijkheid ook steeds meer met de digitale wereld verbonden worden. Over het algemeen wordt de QR nog niet veel in gebruik genomen, veel mensen zijn toch sceptisch over dit concept. Veel mensen hebben geen zin om deze code te scannen dit vinden zij te lang duren. In Europa maakt daarom ook maar 10% gebruik van deze techniek, dat is veelte weinig natuurlijk.

Kan ik zelf een barcode printen? Het antwoord op deze vraag is ja, KBA Metronic heeft genoeg printers in haar aanbod die deze manier van printen mogelijk kunnen maken. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn zoals veel mensen wel denken. Door middel van een zeer eenvoudig programma in combinatie met de speciale printer kan er heel gemakkelijk en tevens snel een barcode geprint worden door iedereen. Bij het printen van een barcode dien je er echter wel rekening mee te houden dat je de juiste barcode opstelt die relevant is voor het product of iets anders waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Dit is eigenlijk de basis als je een goede en relevante barcode wilt uitprinten en tevens wilt gebruiken.

Zelf codeercodes uitprinten, nu eenvoudig en snel