Zorg voor de juiste verzekering wanneer u een auto gaat importeren

Wanneer u een auto gaat importeren, is het van groot belang de juiste verzekeringen te regelen. Zo moet een geïmporteerde auto allereerst, net als elke andere auto in Nederland, verzekerd worden. Laat u een auto importeren door een specialistisch bedrijf, dan moet ook het transport verzekeren. Zo weet u zeker dat als er bijvoorbeeld een schip in zwaar weer terechtkomt, het beschadigd raakt. Natuurlijk gebeurt dit zelden en verloopt het vervoer van het voertuig vrijwel altijd vlekkeloos. Natuurlijk wilt u verzekerd zijn tegen onvoorziene schade als u een auto laat invoeren. Gaat u in zee met een professioneel auto import bedrijf, dan kunt u hier ook vrijwel altijd een verzekering afsluiten. Deze verzekering eindigt dan zodra u de auto in het bezit heeft.  

Auto invoeren en vervolgens aangeven

Wilt u een auto invoeren in Nederland, dan heeft u daarvoor diverse documenten nodig. Een specialist weet precies welke documenten dat zijn. Een auto importeren stopt namelijk niet nadat deze in Nederland is. Een auto invoeren vereist ook daarna nog wat activiteiten. Zo moet uw auto aangegeven worden nadat deze in Nederland is aangekomen. Gelukkig hoeft u dit niet hals over kop te regelen; u heeft hier 12 maanden de tijd voor. Er zijn wel een aantal documenten nodig om aangifte te kunnen doen. Natuurlijk hoort hier een kopie van uw identiteitskaart of paspoort bij, de inschrijving in de basisadministratie van de gemeente waar u in Nederland woont en een kopie van de factuur van de auto. Al deze documenten zijn benodigd. Natuurlijk moet u altijd in Nederland uw nieuwe auto aangeven.

Een auto laten importeren vanuit Canada, Amerika of Japan

Wilt u graag een auto invoeren uit een land als Amerika? Of heeft u een prachtige auto uit Japan op het oog? Wanneer u niet zoveel met Nederlandse auto’s heeft en u een fascinatie voor auto’s uit andere landen heeft, dan kunt u ervoor kiezen om een auto te importeren. Als u een auto laat invoeren, haalt u dus een auto vanuit een ander land naar Nederland, zodat u er zelf in kunt rijden. Maar hoe pakt u zoiets aan? Het is niet iets wat u even snel doet. Zeker niet als u een auto wilt invoeren vanuit bijvoorbeeld Japan of Canada. Gelukkig zijn er bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Zij weten alles wat u nodig heeft en moet eregelen om een auto te importeren.

Zorg voor de juiste verzekering wanneer u een auto gaat importeren

Author: