Producten van het jaar
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over bouwhekken

Bouwhekken zijn niet weg te denken van elke bouwplaats. Het dient verschillende doelen, van het bieden van privacy en veiligheid voor het bouwpersoneel tot het voorkomen dat voorbijgangers een potentieel gevaarlijke werkzone betreden. Maar welke soorten bouwhekken zijn er, en welk type is geschikt voor jouw project? Lees verder om daar achter te komen!

Tijdelijk hekwerk 

Tijdelijk hekwerk is het meest voorkomende type bouwhek, en het kan gebruikt worden voor verschillende taken. Het is vaak gemaakt van gaas dat is bevestigd aan metalen palen die snel en gemakkelijk over het terrein kunnen worden verplaatst. Dit maakt tijdelijk hekwerk ideaal voor projecten waarbij de indeling van het terrein vaak moet worden veranderd, bijvoorbeeld als er meerdere teams aan verschillende delen van hetzelfde project werken of als er op verschillende plaatsen verschillende veiligheidsniveaus nodig zijn. 

Permanente afrastering 

Permanente afrasteringen zijn ontworpen om zwaardere omstandigheden te weerstaan dan tijdelijke afrasteringen en bestaan meestal uit aluminium of stalen palen met daaraan gelaste gaaspanelen. De palen zijn meestal verzonken in betonnen funderingen die onder het maaiveld uitsteken, zodat ze beter bestand zijn tegen wind, regen en andere elementen. Permanente afrasteringen zijn het meest geschikt voor locaties met langdurige projecten of locaties in kwetsbare gebieden waar standaard tijdelijke afrasteringen niet voldoende zijn om mensen weg te houden van potentiële gevaren. 

Decoratieve afrasteringen 

Als je op zoek bent naar iets dat esthetischer is dan traditionele omheiningen van kettingsporen of gelast gaas, dan is een sierhekwerk wellicht de juiste keuze. Sierhekken zijn er in allerlei stijlen en kunnen een aantrekkelijk tintje geven aan elke bouwplaats, terwijl ze toch een effectieve barrière vormen tegen indringers. Dit type hek werkt vooral goed als er een woonwijk in de buurt is, omdat het aantrekkelijke uiterlijk zal helpen de verstoring door de bouwwerkzaamheden die daarachter plaatsvinden te minimaliseren.  

Maak een weloverwogen keuze

Bouwhekken gaan niet alleen over het beschermen van mensen tegen mogelijke gevaren; ze dienen ook een belangrijk esthetisch doel. Of je nu iets tijdelijks nodig hebt dat je gemakkelijk over je terrein kunt verplaatsen of iets permanents dat bestand is tegen barre weersomstandigheden, er zijn tal van opties beschikbaar als het gaat om het kiezen van het juiste type bouwhek voor je project. Met deze kennis weggestopt in je gereedschapsgordel, zou je geen probleem moeten hebben om te vinden wat je nodig hebt!