Producten van het jaar
Image default
Auto's en Motoren

Automatten met hakplaten: minder snelle slijting

Is dit probleem voor jou herkenbaar? Je maakt een heerlijk zondagsritje in je auto, maar dan opeens glijden je voeten weg. Je schoenen kunnen maar geen grip op de vloer vinden. Wat beginnen je automatten eigenlijk versleten te raken! En dan ook vooral op de plekken waar je je voeten vaak neerzet. Helaas gaat je autotapijt na een tijdje slijten. Dat kan zelfs nog best wel snel gaan. Voor je het weet ben je weer aan nieuwe automatten toe. Ben jij benieuwd wat je kunt doen aan snelle slijtage? In dit artikel vertellen we het.

Hoe kan het dat automatten slijten?

Helaas gaan je automatten niet eeuwig mee. Ze slijten snel, vooral in de herfst en winter. Is het buiten nat en koud, dan nemen we dat alles onder onze schoenzolen mee de auto in, van modder en bladeren tot strooizout. Wil jij slijtage voorkomen, dan kun je bijvoorbeeld rubberen automatten aanschaffen. Vooral in een landelijke omgeving is dit een aanrader. Maar hoewel rubberen automatten heel stijlvol kunnen zijn, vallen ze niet bij iedereen in de smaak. Gelukkig kun je slijtage aan je automatten ook nog op een andere manier voorkomen.

Hoe voorkom je slijtage?

Het risico op slijtage verklein je door automatten met hakplaten aan te schaffen. Doe je dit in een webshop zoals MijnAutomatten.nl – een dealer van automatten in België en Nederland – dan worden je automatten zelfs op maat gemaakt. Vloermatten met een hakplaat hebben een aantal voordelen, namelijk:

  • Ze verlengen de levensduur van je automatten;

  • Je hoeft geen nieuwe set automatten aan te schaffen, alleen omdat er aan de bestuurderskant slijtage ontstaat;

  • Hakplaten zijn tegen langdurig, zwaar gebruik bestand.

Wat zijn de voordelen van automatten op maat?

Je nieuwe automatten moeten perfect in je auto passen. Een automat met de verkeerde afmetingen kan gaan schuiven tijdens het rijden. Komt je mat tussen de pedalen terecht, dan loop je het risico dat er ongelukken van komen. Bij MijnAutomatten.nl kun je daarom automatten op maat laten maken. Je bestelt die matten gewoon online en ontvangt ze binnen acht werkdagen. Zo weet je zeker dat je altijd automatten met de juiste pasvorm hebt. Ben je toch niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Bestel je automatten met hakplaat op MijnAutomatten.nl.