Producten van het jaar
Image default
Adverteren

Bellen en internetten in de EU goedkoper

De vakantie komt er weer aan, maar we vermijden het vaak om hier te bellen of te internetten. Dit is natuurlijk veel gezelliger, maar het internetten en bellen is anders ook nog een stuk duurder. Toch is het soms nodig even een telefoontje te plegen en helemaal als je een eigen bedrijf hebt, je wilt ten slotte niet failliet gaan. Want ook al heb jij een telefoonservice of een receptioniste in dienst, soms is dat ene telefoontje net even nodig. Gelukkig is het nu sinds zaterdag 30 april goedkoper om in de EU te bellen en te internetten.

De tariefverlaging hebben we te danken aan de Europese Unie, die graag een einde wilde maken aan de roamingkosten voor bellen en internetten in andere lidstaten. De roamingkosten zijn extra kosten die je maakt als je belt, sms’t en internet in het buitenland. Naast deze tariefverlaging worden er ook nog eens extra maatregelen genomen, waardoor jij minder kans hebt op een hoge telefoonrekening. Zo wordt het dataverkeer geblokkeerd wanneer je voor 50 euro in het buitenland mobiel internet. Je houdt hier natuurlijk wel zelf de controle over, bij de meeste providers kan je namelijk vooraf een andere afspraak maken. Ook ontvang je bijna bij elke provider een sms’je wanneer jij op de 80 procent zit. Deze tariefverlaging die 30 april is ingegaan is pas één van de twee stappen. De tweede stap gaat namelijk plaatsvinden in juni 2017. Dan zijn de extra roamingkosten als het goed is namelijk definitief verleden tijd. Dan betaal je in alle EU-landen hetzelfde voor een belminuut, een sms of voor MB’s.

Wil jij juist op vakantie helemaal niet gestoord worden, leg dan lekker je telefoon aan de kant. Je kan ten slotte altijd een telefoondienst inschakelen, zo wordt iedereen vriendelijk te woord gestaan door een eigen receptioniste en kun jij genieten van je welverdiende vakantie.

Bellen en internetten in de EU goedkoper