Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

De huurprijs van een boomchirurg

Deze pagina hebben wij geschreven om u een idee te geven van de huurprijs van een boomchirurg. Er zijn namelijk veel mensen die naar huurprijs boomchirurg zoeken wanneer zij van plan zijn om een boomchirurg in te huren. Helaas is er met betrekking tot de huurprijs van een boomchirurg weinig te vinden op het internet. Vaak is het dan ook noodzakelijk om bij een boomchirurg een offerteaanvraag in te dienen om op die manier de huurprijs te kunnen achterhalen. Naast de huurprijs vindt u in zo’n offerte vaak ook informatie met betrekking tot de algemene voorwaarden van zo’n boomchirurg.

Het verschil in de huurprijzen van boomchirurgen kan vors zijn

Uit de praktijk is gebleken dat de huurprijzen van boomchirurgen aanzienlijk kunnen zijn. Zo hebben wij een onderzoek gedaan waarbij het verschil in de prijzen voor een zelfde opdracht gemiddeld gezien maar liefst 35% was. Op een offerte van 500 euro zijn dat natuurlijk behoorlijke prijsverschillen. Wij kunnen het daarom aanraden om bij verschillende boomchirurgen een offerteaanvraag in te dienen wanneer u een boomchirurg wilt inhuren. Het is daarbij wel van groot belang dat u goed formuleert wat de opdracht precies inhoudt en wat de reden is waarom u de boomchirurg wilt inhuren. Het formuleren van een duidelijke aanvraag is voor een boomchirurg erg belangrijk omdat hij of zij op basis van uw informatie de totale huurprijs zal berekenen. Geef in uw aanvraag dan ook precies aan wat uw wensen zijn. Wij hebben een praktijkvoorbeeld voor u.

Piet heeft in zijn tuin een grote beuk staan die hij wilt laten kappen omdat hij zijn tuin wilt laten renoveren. Omdat Piet geen ervaring heeft met het kappen van een boom en de risico’s te groot acht dat er schade zal ontstaan wanneer hij de boom zelf gaat kappen wilt hij een boomchirurg inhuren. Al snel heeft Piet enkele boomchirurgen gevonden bij wie hij een offerteaanvraag gaat indienen.

Het formuleren van een aanvraag bij het inhuren van een boomchirurg

Piet formuleert de volgende opdracht die naar ons idee compleet is.

Beste boomchirurg,

Graag wil ik een boom laten kappen en ben ik benieuwd wat daar de kosten van zijn. Het gaat om een grote beuk van 15 meter hoog en een doorsnee van ongeveer 10 meter. De boomstam heeft een diameter van 105 cm. De boom staat 1,5 meter van mijn coniferenhaag, 1 meter van een tuinhuisje en 125 cm van mijn woning. De boom staat dus op een vrij moeilijk te bereiken plek. Ik heb wel een achterom van 1,5 meter breed die toegang tot mijn tuin verschaft. Ik wil nadat de boom gekapt is het hout graag gebruiken voor mijn openhaard en tevens wil ik graag dat de boomstronk verwijderd wordt. Zo u mij uw huurprijs voor de klus kunnen sturen?

Alvast bedankt, Piet

Waar moet een aanvraag voor het inhuren van een boomchirurg aan voldoen?

De bovenstaande aanvraag zou voor een boomchirurg al voldoende moeten zijn om zijn huurprijs voor de klus te berekenen. Alle facetten zijn namelijk benoemt. De afmetingen van de boom, de positie van de boom, de manier waarop het hout moet worden verwerkt, of de boomstronk verwijderd moet worden of niet en op welke manier de boom te bereiken is.

De huurprijs van een boomchirurg