Producten van het jaar
Image default
Vakantie

De mooiste stranden om te bezoeken in Majorca

Majorca (beter bekend als Mallorca) is een prachtig Spaans eiland, een bestemming in de Mediterraanse Zee. De vele stranden maken Majorca een  populaire vakantiebestemming. Het maakt niet uit welk strand jouw voorkeur heeft, Majorca heeft het. Het kan een afgelegen strand zijn, verborgen stranden, of stranden vol mensen en markten, restaurants, etc.

Plan jouw reis om de Spaanse stranden te ontdekken in dit seizoen met onderstaande lijst:

5 populaire stranden om in Majorca te bezoeken

Cala Mesquida

Cala Mesquida is één van de meest populaire stranden. Het is lang, breed en een goede spot voor watersporten en snorkelen. Het heeft ook een mooi resort (genaamd VIVA Cala Mesquida Resort & Spa). De andere kant van het strand is heel interessant, bevat een beschermd natuurreservaat. Er staan veel palmbomen en duinen die je een afgelegen gevoel geven. Je kunt er ook strandbedden en parasols huren.

Es Calo Del Moro

Calo Del Moro is een prachtig, afgelegen stand aan de zuidkust. Dit mooie strand is omringt door hoge kliffen. Het is niet erg ontwikkeld en eigenlijk bewaard gebleven zoals het was. Het ligt vrij afgelegen, maar in het weekend kan het er druk zijn.

Dit strand ligt afgelegen, ver van de drukke steden. Om er te komen kun je het best een auto huren. Een huurauto in Majorca kost gemiddeld €22,- per dag. Het is eenvoudig omin Majorca een verhuurbedrijf te vinden, deze hebben vaak verschillende afhaallocaties (op het vliegveld en in de stad). Je kunt een specifieke locatie kiezen en dan de prijzen van verschillende verhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Je kiest zelf het soort auto en de afhaallocatie, alles wordt helemaal op jouw wensen aangepast.

Cala Formentor

Als je ernaar uitkijkt om met jouw geliefden langs havens te slenteren en schepen te bekijken, ben je hier aan het juiste adres. Dit is een breed, plat strand op het zuidelijkste puntje van een schiereiland aan de westkust van Majorca. Het water is warm, de baai ligt beschermd en er staan veel palmbomen langs deze kustlijn. Hierdoor heb je veel schaduw op het strand. Het strand heeft alle basis faciliteiten zoals een reddingsbrigade, toiletten, kleedhokjes, restaurants en cafés.

 

Magaluf

Als je van sociaal contact houdt en voor het nachtleven komt zal Malaguf je niet teleurstellen. Het is een van de meest populaire bestemmingen voor vakanties. Langs de kustlijn staan verschillende cafés, restaurants en winkels. Malaguf wordt aangeraden voor volwassenen vanwege, de reputatie en sfeer is de laatste jaren totaal veranderd.

Sa Calobra

Dit prachtige strand ligt aan de westkust van het eiland. De weg er naartoe is een ervaring op zichzelf. Je moet door een tunnel om bij het strand te komen, maar je kunt er ook met de ferry komen (vanaf Port de Soller).

Het strand is omringd door hoge, bergachtige kliffen en stenen muren. Als je van fietsen en hiken houdt is dit een geweldige plek voor je. Ook bij dit strand vind je verschillende cafés en restaurants.

https://www.autospanje.nl/