Producten van het jaar
Image default
Cadeau

De voordelen van een vulpen

We hebben waarschijnlijk allemaal leren schrijven met een vulpen. De vulpen was vroeger namelijk de meest gebruikte pen om mee te leren schrijven. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een balpen of potlood. Maar gelukkig is de geliefde vulpen nog niet helemaal verdwenen. Kinderen op school leren bijvoorbeeld vaak nog steeds schrijven met een vulpen, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een vulpen kopen is misschien iets duurder dan een balpen, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Want met een vulpen ontwikkel je snel een mooi handschrift, en de pen gaat jaren mee. En dat zijn niet de enige voordelen aan de populaire vulpen.

 

De ontwikkeling van de vulpen

De vulpen van tegenwoordig is niet meer hetzelfde als vroeger. Zo waren vroeger alle vulpennen voorzien van een dop, om de punt te beschermen en uitdroging te voorkomen. Maar tegenwoordig heb je ook vulpennen waarvan de penpunt naar buiten komt wanneer je op de achterkant van de pen drukt. Net zoals bij balpennen dus eigenlijk. Daarnaast word er ook meer rekening gehouden met de functionaliteit. Zo kun je de pennen langer gebruiken, en is de vulpenpunt niet zo gemakkelijk meer in te duwen. En zowel links- als rechtshandigen kunnen de Parker pen kopen. Een vulpen die is gemaakt om voor iedereen te werken.

 

Calligraphy

Calligraphy is de kunst van het mooie handschrift, en word hier in Nederland ook wel handlettering genoemd. Met de opkomst van de bullet journals, is calligraphy in de afgelopen jaren enorm populair geworden in Nederland. En laat vulpennen nou perfect zijn voor calligraphy. Zo kun je met de Monte Blanc pennen namelijk gemakkelijk dunne inkt lijntjes trekken, wat een vulpen perfect maakt voor calligraphy. Daarnaast ziet het gebruik van vulpeninkt er mooier en specialer uit dan de inkt in bijvoorbeeld balpennen.

 

De vulpen als cadeautje

Dat de vulpen nog steeds bijzonder is, merken we wel aan het aantal vulpennen dat jaarlijks als cadeautje word gegeven. Bijvoorbeeld wanneer mensen een eigen bedrijf opzetten. En het is niet zo vreemd dat dit zo’n gewild cadeautje is. Neem bijvoorbeeld de Lamy vulpen bij Pwakkerman. Deze vulpen is in vele soorten en kleuren verkrijgbaar, en gemakkelijk te personaliseren. Bijvoorbeeld door de vulpen te laten graveren. Daarnaast is de vulpen het perfecte cadeautje omdat hij al komt in een prachtige, luxe doosje die zo door kan gaan als cadeauverpakking.