Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Een nieuw mode statement: de plafondventilator

Plafondventilators blijven enorm populair! Het oogt niet alleen mooi in je interieur maar het voegt ook extra waarde toe aan je woning. De meeste mensen denken dat een plafondventilator alleen te gebruiken is tijdens warme zomers door middel als afkoeling. Dit is niet juist want ze zijn ook te gebruiken tijdens de koude winters! Het zorgt er voor dat de warmte die je verwarming afgeeft niet verloren gaat. Je kan zelfs ook verschillende standen kiezen en in welke richting de plafondventilator moet draaien!

De warme lucht stijgt altijd naar het hoogste oppervlak dat mogelijk is, namelijk het plafond. Door gebruik te maken van de plafondventilator zal je er voor zorgen dat de warmte gecirculeerd wordt. Dit geeft je een besparing op je energiefactuur en bovendien super voor het milieu.

Wanneer je op zoek gaat naar een goede plafondventilator zal je al snel merken dat het aanbod immens uitgebreid is. Maar je houdt best rekening met het feit waar je hem gaat hangen, hoe groot dat de ruimte is en vooral of hij energiezuinig is. Eenmaal dit besloten is dan kan je gaan kijken welke stijl en type je het meeste aanstaat. Let bij de aanschaf ook erop dat ze geruisloos zijn.

Wist je dat je kan kiezen voor een plafondventilator met daarin een lamp? Dan heb je een win win situatie. Je hebt verlichting en verkoeling in elkaar gevonden zonder dat het veel energie zal verbruiken, want bijvoorbeeld een airco zal veel meer elektriciteit gaan verbruiken.

De meeste plafondventilators worden gekozen door hun uiterlijk en natuurlijk de handige functies. Een plafondventilator past bij elk interieur of dat nu modern, industrieel of zelfs vintage is. Je kan het makkelijk combineren omdat ze terug te vinden zijn in verschillende stijlen en daardoor tijdloos zijn. Kwaliteit is wel enorm belangrijk. Controleer daarom altijd goed of je een duurzaam product zal aanschaffen zodat je er op langere termijn veel plezier zal aan beleven.

Een nieuw mode statement: de plafondventilator