Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Kleine lampenkapjes: de subtiele sfeermakers

Met het interieur van uw woning probeert u een uitspraak te doen, een verklaring af te leggen over uw karakter, uw manier van leven en natuurlijk over uw gezin of familie.

Het interieur kan alleen goed tot zijn recht komen wanneer de verlichting perfect is, dat bepaald de zichtbaarheid van de diverse onderdelen, meubels en accessoires. De klassieke manier voor het verlichten van bijvoorbeeld de huiskamer was natuurlijk twee grote hanglampen vanaf het plafond, een boven het gedeelte met de bank en fauteuils, en een boven de eettafel.

We zijn wat subtieler geworden.

De eisen die we aan de verlichting stellen is wat subtieler geworden. Grote hanglampen worden meer en meer vervangen voor kleinere lampen op diverse plaatsen. De verlichting bepaald de sfeer van een ruimte. Grote lampen op een of twee plaatsen, dat betekend donkere heken en onverlichte plekken achter en naast meubels. 

Met kleiner lampen op meerdere plaatsen wordt nu de hele kamer verlicht, er zijn geen donkere hoekjes meer. 

De aankleding van de lampen.

En daarmee zijn lampenkappen ineens belangrijker geworden. Sfeerbepalend, de kleine lampenkappen zijn weer modern. Ze zijn een onderdeel geworden van het samenspel tussen de meubels en accessoires die zo belangrijk zijn voor de sfeer. 

De aankleding van lampen, de lampenkappen brengen variatie in de verlichting, maar ook in de kleuren van een ruimte. Het spel van licht en schaduw kan veranderen door het gebruik van wandlampen, staande lampen, bureaulampen. Wanneer alle lampenkappen in een kamer hetzelfde ontwerp en dezelfde kleur hebben kan een eenheid ontstaan in het ontwerp, ook bij verschillende meubels en accessoires.

Diversificatie.

Maar met verschillende ontwerpen kunt u ook gedeeltes van een ruimte van elkaar scheiden, zonder fysieke wanden, gordijnen of dergelijke afscheidingen te gebruiken. De kleur van het licht, gefilterd door de lampenkappen, geeft u de mogelijkheid een kamer in twee of meer aparte delen te verdelen.

Speel met licht, met kleur en met de ontwerpen van lampenkappen, en zonder al te ingrijpende verbouwingen bepaald u de sfeer die u zoekt.

Kleine lampenkapjes: de subtiele sfeermakers