Producten van het jaar
Image default
Gezondheid

Hoe kom ik van de donkere vlekjes af?

Alles wat je wilt weten over het verwijderen van donkere vlekjes die ontstaan na het verwijderen van puisten

Als je een puistje uitknijpt beschadig je meestal de huid. De huid gaat zichzelf herstellen door verschillende stofjes vrij te laten komen die de huid genezen. Samen met deze stofjes wordt ook de pigment aanmaak gestimuleerd. Dit is de reden dat er na genezing vaak een donker vlekje ontstaat.

Hoe zorg ik ervoor dat ik geen donkere vlekjes krijg na het verwijderen van puisten?

Donkere vlekjes in gezicht – Probeer de puistjes zo min mogelijk uit te knijpen. Blijf vooral zoveel mogelijk van de puistjes af. Zo voorkom je dat je een wondje krijgt en dat de pigment aanmaak gestimuleerd wordt. Heb je een belangrijke afspraak en wil je echt niet met een grote ‘rijpe’ puist aankomen? Probeer dan de puist rustig uit te knijpen met tissues om je vingers. Gebruik de zijkanten van je vingers en niet je nagels. Als je het goed doet beschadig je de huid minimaal. Hierdoor heb je minder kans op pigmentatie.

Hoe kom ik van de donkere vlekjes af?

Er bestaat een blekende crème die je pigmentatie sterk kan verminderen. Deze crème is zelfs te gebruiken op het gezicht en zal geen huidirritatie of schade aan de huid veroorzaken.

 

Skinlight blekende crème tegen pigmentatie

Skinlight crème heeft een huidblekende werking en is te gebruiken over het gehele lichaam. De crème bevat helemaal geen parfum en is PH neutraal. Dankzij de neutrale PH waarde van het product is het zelfs te gebruiken voor de meest gevoelig huid.

Hoe kom ik van de donkere vlekjes af?