Producten van het jaar
Image default
Electronica en Computers

Huismerk inktpatronen: een waardevolle investering

Inktpatronen, iedereen heeft ze nodig om dingen uit te kunnen printen. Inktpatronen heb je allerlei soorten en maten maar wat is nou een waardevolle investering? De huismerk inktpatronen lijken de beste optie.

Wat zijn inktpatronen?

Je hebt bij inktpatronen twee soorten die het meest populair zijn onder de Nederlanders. Dit zijn cartridges en toners. Maar wat is het verschil tussen deze twee soorten? We leggen het je uit. Een cartridge wordt gebruikt in inkjet printers. Een cartridge bestaat uit vloeibare inkt met pigmenten en kleuren. Daarentegen is een toner gevuld met een heel fijn poeder en wordt vaak gebruikt in laserprinters. Het grote verschil tussen een toner en een cartridge zit hem in het inkt: een toner heeft inkt in poedervorm en een cartridge heeft vloeibaar inkt.

Nog een verschil tussen een toner en een cartridge is de manier van werking. Een cartridge bevat vloeibaar inkt, de inkt wordt door middel van een printkop op het papier gespoten. De inkt komt precies op de juiste plek terecht door middel van het afgeven kleine elektrische schokjes. Een laserprinter projecteert het document wat geprint moet worden op de drum. De drum is een elektrisch geladen rol.

Vervolgens blijft het poeder plakken op de plekken waar de laser het papier verlicht. Uiteindelijk wordt het papier over de drum gerold en hierdoor wordt het inktpoeder van de drum overgedragen naar het papier. Het verschil zit hem dus in de manier van werking. Een cartridge printer spuit inkt op het papier en een toner printer brengt poeder aan op het papier en het poeder wordt uiteindelijk versmelt met het papier.

Kosten van toners of cartridges

Over het algemeen gaat een toner langer mee dan een cartridge. Dit komt omdat een toner gebruik maakt van poeder in plaats van vloeibaar inkt. Daarentegen is een toner wel vaak duurder dan een cartridge. Uiteindelijk is er niet te zeggen welke van deze twee het beste is. Daarentegen is de optie voor huismerk inktpatronen wel een waardevolle investering.

Wil je nou meer weten over huismerk inktpatronen van diverse merken ga dan naar de website van goedkoopprinten.be. Hierop vind je allerlei verschillende inktpatronen waaronder HP inktpatronen.