Producten van het jaar
Image default
Auto

Lease of koop; ondernemen is keuzes maken

bestelauto leasen en peugeot partner lease 

Succesvolle ondernemers denken goed na voor ze een beslissing nemen waar ze jaren aan vast zitten. Dat geldt ook voor de vraag ga ik een bestelwagen leasen of kopen? Hoewel het natuurlijk wel van de specifieke bedrijfsomstandigheden afhangt, zijn er toch een flink aantal redenen te bedenken waarom een bestelwagen leasen het overwegen waard is. Zeker als je een leasecontract op laat stellen dat is toegesneden op jouw wensen en mogelijkheden. Zo’n contract op maat kan je een heleboel voordeel opleveren.

Welke leasevorm kies je? Er zijn verschillende leasevormen waar je uit kunt kiezen. De bekendste zijn de financiële lease en de operationele lease. De eerstgenoemde constructie is vergelijkbaar met een gewone lening. De leasemaatschappij koopt voor jou een auto en jij kunt bij hen deze bestelwagen leasen. Daarbij betaal je in maandelijkse termijnen als het ware het aankoopbedrag af en is de wagen na de looptijd ook daadwerkelijk van jou. Bij operationele lease blijft de auto van de maatschappij en staat dus ook niet op jouw balans. Na het eindigen van het contract gaat de wagen terug naar de leasemaatschappij. In beide gevallen kun je overigens de contracten uitbreiden met diverse service componenten.

Hoe kies je de beste auto?

Als eigenaar weet je natuurlijk precies waar jouw bedrijfswagen aan moet voldoen. En je weet ook hoeveel budget je maandelijks aan een bestelwagen leasen te besteden hebt. Heb je je dan ook nog verdiept in de verschillende leaseconstructies, dan hoef je in feite alleen nog maar een auto uit te zoeken. Maar hoe kies je nou de beste auto? Kijk eerst naar wat er op de markt is. Kies de wagen die bij je past en overleg met de leasemaatschappij. Vaak zijn er voor bepaalde merken diverse leasecontracten mogelijk. Zoals bijvoorbeeld bij de Peugeot Expert lease. Meestal kun je zowel auto als overeenkomst op maat laten maken.

 

Lease of koop; ondernemen is keuzes maken