Producten van het jaar
Image default
Auto

Factoren die meespelen bij het leasen van een bedrijfsbus

auto leasen zzp en mercedes vito lease

Laat je van te voren goed informeren over de voor -en nadelen van het leasen van een voertuig. Wanneer je bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter leasen wilt moet je op de hoogte zijn van de kosten die je maandelijks kwijt bent. Denk niet alleen aan het vaste bedrag dat is afgesproken met de leasemaatschappij, maar ook de brandstof die de bus verbruikt. Om er achter te komen welke overeenkomst het beste uitpakt, zou je een aantal leasecontracten met elkaar kunnen vergelijken. Tegenwoordig kan dit vrij eenvoudig via internet.

Maandelijkse kosten berekenen

Bereken van te voren goed hoeveel geld je daadwerkelijk per maand kwijt bent aan het leasen en of dit bedrag minder is dan wanneer je het voertuig zelf koopt. De kosten van een leasecontract willen nog wel eens flink verschillen. Dit heeft ook te maken met de manier waarop je de bus wilt leasen. Financial lease is duurder dan full-operational lease, omdat je na afloop van het contract eigenaar wordt van het voertuig. Bij full-operational lease is dit niet het geval. Wanneer je een voertuig wilt leasen is het verstandig om voor jezelf na te denken welke opties je belangrijk vindt. Extra opties binnen het contract zijn duurder.

Brandstofkosten lease auto

De brandstofkosten zitten nooit bij de maandelijkse kosten inbegrepen. Het is verstandig om een voertuig te nemen die qua brandstof goedkoper is. Reken daarom uit of het verschil maakt wanneer je in een benzine auto rijdt. In sommige gevallen kunnen dieselauto’s goedkoper zijn. Maar dit heeft te maken met het aantal kilometers die je rijdt. Wanneer je veel kilometers maakt is een dieselauto vaak voordeliger. Een laag brandstofgebruik is daarnaast beter voor het milieu, vanwege de uitstoot van CO2 die dan minder zal zijn. Het berekenen van de brandstofkosten kan wel lastig zijn door de wisselende olieprijzen

Factoren die meespelen bij het leasen van een bedrijfsbus