Producten van het jaar
Image default
Eten en drinken

Maaltijdvervangers, voor de sporter of afvaller

Maaltijdvervangers zijn tegenwoordig steeds gebruikelijker. Er zijn eigenlijk twee groepen mensen die maaltijdvervangers gebruiken. Dit zijn ten eerste sporters. Of je sport als hobby of professioneel, in beide situaties kan je maaltijdvervangers gebruiken als vervanging van een maaltijd als je bijvoorbeeld geen tijd of zin hebt om een maaltijd klaar te maken voor voor, tijdens of na het sporten. Maar maaltijdvervangers zijn ook uiterst geschikt als je wilt afvallen. Ze bevatten vaak minder koolhydraten en andere overbodige voedingsstoffen, maar geven wel een vullend gevoel. Het voordeel van maaltijdvervangers in dit geval is dat je wel ene goede maaltijd binnenkrijgt, maar dat deze niet al te veel onnodige dikmakers bevat en waardoor je ook geen neiging hebt om te gaan snacken.

 

Om een maaltijdvervangers iets duidelijker uit te leggen: maaltijdvervangers vervangen een gerecht door een maaltijd met minder calorieën erin. Hierdoor is er sprake van gewichtsverlies dankzij de beperkte energie-inname. Maaltijdvervangers komen voor in verschillende soorten. Vaak kan je het vinden als: soep, repen, shakes of poeders. Het is heel makkelijk om aan maaltijdvervangers te komen. Ze vallen onder de categorie voedingssupplementen en zijn daardoor overal verkrijgbaar. Denk hierbij vooral aan de supermarkt, drogist, apotheek en ook online zijn ze volop te vinden.

 

 

Weet waar je koopt

Het is wel belangrijk om goed op te letten op het soort maaltijdvervanger dat je koopt. Ten eerste de kwaliteit. Er zijn maaltijdvervangers die inderdaad weinig calorieën en voldoende vitaminen bevatten zoals dat de bedoeling is, maar die dan weer te weinig eiwitten bevatten. Terwijl deze eiwitten juist zorgen voor het gevulde gevoel waardoor je minder snel trek hebt. Daardoor ga je alsnog onnodig extra eten omdat je nog steeds honger hebt. De verdere samenstelling kan dan ook fouten bevatten. Zoals te veel suikers en juist weer te weinig vezels en goede vetten. Ga daarom niet altijd voor de goedkoopste maaltijdvervanger. Let goed op het etiket en de voedingsstoffen die in de maaltijdvervanger zitten om te voorkomen dat je te weinig goede stoffen en alsnog teveel foute stoffen binnenkrijgt.

 

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de behoeftes van je lichaam. Iedereen is anders en heeft een ander eetpatroon nodig om dagelijks aan alle benodigde voedingsstoffen te komen. De bepaalde maaltijdvervangers die persoon A neemt, zijn voor persoon B bijvoorbeeld totaal niet geschikt. Ook hier is weer de tip om goed op het etiket te kijken wat er in een maaltijdvervanger zit. Verder is het een kwestie van uitproberen om te kijken welke maaltijdvervangers het beste bij jou passen.

Maaltijdvervangers, voor de sporter of afvaller