Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Opkomende merken in lampenland

De lamp gaat eens steeds belangrijkere rol spelen in ons interieur. Door de eigentijds ontwerpen is de lamp verworden tot een echte eye-catcher die de sfeer in een ruimte kan bepalen. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust en dit zorgt voor een aantal verschuivingen op de lampenmarkt. Aan de ene kant zijn de verkoopcijfers van designlampen de afgelopen periode steeds verder gestegen en aan de andere kant wordt de consument steeds kritischer. Lampen moeten aan steeds strengere eisen en wensen van de consument voldoen. Dit zorgt voor de intrede van een aantal nieuwe merken op de verlichtingsmarkt. Merken die in korte tijd al stevig aan de weg timmeren door de geleverde kwaliteit en de onderscheidende ontwerpen.

Jonge en uitdagende merken
De consument verwacht zoals aangegeven steeds meer van een lamp. De lamp moeten een uitdagende en onderscheidende uitstraling hebben. Op deze manier kan het de sfeer in de ruime bepalen. Beide de jonge en opkomende merken is duidelijk zichtbaar dat de lamp steeds meer een kunstuiting wordt dan puur en alleen een functioneel object. Een voorbeeld zijn de lampen van sterk groeiende merken als Graypants en Muuto. Beide labels produceren herkenbare en authentieke lampen die uitstekend binnen het hedendaagse tijdsbeeld. De ontwerpen prikkelen de zintuigen en het materiaalgebruik is in veel gevallen fascinerend. Deze lampen vinden dan ook gretig aftrek bij consumenten die op zoek zijn naar eigentijdse lampen die een extra dimensie kunnen geven aan een ruimte.

Kunstzinnige verlichting voor iedereen
Een ander nieuwe opkomend verlichtingsmerk is Anne Lightning. Sinds kort biedt dit label een eerste serie designlampen aan. De stijl past uitstekend binnen de actuele trends. Een vleugje industrieel met een ongeëvenaarde retro-look. De lampen van Anne Lightning vallen op in de lampenmarkt. Subtiel kleurgebruik en ontwerpen die toegankelijk zijn voor een groot publiek zijn enkele redenen waarom dit merk grote potentie richting de toekomst heeft. Het staat symbool voor de opkomst van de lampenindustrie in de afgelopen jaren.

De groeiende rol van een lamp in de woonkamer
De lamp krijgt kortom een prominentere rol in onze woonkamers en andere ruimten. Jonge en opkomende merken onderschrijven dit en bieden prachtige en onderscheidende designlampen aan. Deze lampen zijn vanwege de prijs en het ontwerp meestal opvallend toegankelijk voor het grote publiek. Op deze manier kan iedereen zijn woonkamer en gehele interieur een boost geven met een prachtige eigentijdse lamp.

Opkomende merken in lampenland