Producten van het jaar
Image default
Auto

Particulier een leaseauto huren

bus leasen en VW Transporter leasen 

Als je geen geld hebt om een nieuwe auto te kopen kan het een optie zijn om voor leasen te kiezen. Bij leasen blijft de auto namelijk eigendom van de leasemaatschappij en betaal je per maand een vast bedrag. Dit bedraagt meestal ergens tussen de 250 en 500 euro, afhankelijk van de nieuwprijs en de grootte van de gekozen auto. Grote auto’s kosten nu eenmaal meer aan verzekeringen en belastingen dan kleine, zuinigere auto’s. In tegenstelling tot zakelijke rijders, kun je als particulier de kosten van een leaseauto niet aftrekken van de belasting. Wel zijn er een aantal andere voordelen waardoor een bestelauto leasen toch interessant kan zijn.

Kosten inbegrepen

Om te beginnen zijn bij de meeste leasecontracten voor nieuwe auto’s de onderhoudskosten in de prijs inbegrepen. Valt de uitlaat spontaan onder de auto vandaan, of krijg je een ongeluk, dan zijn de kosten niet voor jou zelf, maar voor de leasemaatschappij. Veel van deze ondernemingen willen dit risico wel nemen omdat gemiddeld genomen nieuwe auto’s weinig tot geen onderhoudskosten hebben. Een ander voordeel is dat de afschrijving in de maandprijs is verwerkt. Als je zelf een auto koopt dan betaal je die ook, maar dan ongemerkt. In de leaseprijs zijn deze afschrijvingskosten een groot deel van de rekening. Hoe groter en duurder de auto, hoe exponentieel meer je betaald.

Waar kun je leasen?

Een leaseauto huren kan op veel plaatsen. Je kunt ondermeer terecht bij een groot aantal garages door heel Nederland, zoals bijvoorbeeld bij een Peugeot partner lease. Daarnaast is het echter ook mogelijk om online naar leaseauto’s te zoeken. Dit heeft als voordeel dat je makkelijk kunt vergelijken en vaak de beste aanbieding kunt vinden. Wel is het belangrijk om online goed te checken of de aanbieder betrouwbaar is, bijvoorbeeld door recensies te checken over de betreffende website.

Particulier een leaseauto huren