Producten van het jaar
Image default
Dienstverlening

Ultrasoon bad

De ultrasoon bad is heel populair en word tegenwoordig door zowel bedrijven als particulieren gebruikt. Het ultrasoon bad word vooral gebruik voor het reinigen van rvs en ook andere soorten metaal kunnen erin gereinigd worden.

 

Gebruik van de ultrasoon bad

 

Het ultrasoonbad word al jaren door bedrijven gebruikt voor het reinigen van rvs en andere soorten metaal. Het is in de laatste jaren ook populair geworden onder particuliere gebruikers, omdat het ook voor particulieren verkrijgbaar is geworden. Eerst konden alleen bedrijven het ultrasoon bad kopen, maar nu dus ook particulieren. Het blijft wel een hele dure apparaat en alleen mensen die het echt heel vaak gebruiken kopen er 1.

 

De meeste particulieren huren gewoon de ultrasoon bad, wanneer ze het nodig hebben. Zo hoeven ze niet veel geld uit te geven om er eentje te huren en de huurprijs is best laag. Het kan bij de meeste bouwmarkten gehuurd worden tegenwoordig, zoals al het andere schoonmaak apparatuur.

 

Werking van de ultrasoon bad

 

De ultrasoon bad is heel makkelijk te gebruiken, want het hoeft enkel gevuld te worden met de reinigingsvloeistof. Wanneer het bad vol zit kan de rvs erin gedaan worden en het moet compleet ondergedompeld worden, zodat het hele object gereinigd word. Wanneer het apparaat word aangezet worden er geluidsgolven heen en weer gestuurd in het bad. De geluidsgolven werken op een lage frequentie en begeleiden de vloeistof tot diep in de poriën van rvs. Op deze manier komt zelfs de diepste vuil los en ziet de rvs er weer uit als nieuw, wanneer het uit het bad komt.

 

De rvs polijsten

 

Voor de beste resultaten is het slim om de rvs te polijsten, wanneer het uit het bad komt. Door de rvs polijsten komt er een beschermlaagje op de rvs, dat het metaal beschermt en vuil afweert. Voordat je het gaat polijsten moet je wel een aantal dingen doen, zodat het metaal niet dof word.

 

Het rvs moet bijvoorbeeld eerst geslepen worden, als de oppervlakte te ruw is. Het is heel simpel, maar het moet wel gebeuren. Je kunt voelen of de rvs ruw aanvoelt of niet. Als het ruw aanvoelt moet je het slijpen, totdat de rvs weer fijn aanvoelt. Wanneer de rvs fijn is geslepen kan er voorpolijst pasta aangebracht worden en pas een paar uur later kan het echte werk beginnen. De finish is meestal heel mooi met een hoogglans pasta, waardoor de rvs er weer echt als nieuw uitziet.

Ultrasoon bad