Producten van het jaar
Image default
Energie

Wat is kWh energie, en waar komen de verschillen in prijs vandaan?

Wat betekent eigenlijk kWh? Wat heeft deze term met energie te maken en waar komen de verschillen in prijzen van de energie vandaan? Welke factoren bepalen de prijs voor energie? Dit zijn vragen die wij in ons artikel gaan beantwoorden. Wij hopen dat dit artikel antwoord geeft op je vragen.

Wat kWh energie?

De afkorting kWh staat voor kilowattuur energie. Dit is een eenheid waarin de waarde van de energie gemeten wordt dat door de mens gebruikt wordt aan stroom. Deze energie duidt een elektrische energie aan. Niet alle leveranciers rekenen dezelfde prijs. Waarom is dat zo dat leggen wij uit in de onderstaande alinea.

Waarom zijn de energiekosten verschillend terwijl men allemaal dezelfde energie gebruiken?

Er zijn veel vragen over energie en leveranciers de vragen die het meest gesteld worden op de Consumenten Bond ga ik voor jullie verklaren om je te helpen van het kiezen van de juiste energie en juiste leverancier.

Als een leverancier van energie failliet gaat dan ben je altijd zeker van energie. Een bedrijf mag niet zomer je energie stop zetten als het bedrijf of de firma niet meer functioneert.

Als je overstapt naar een andere leverancier wordt er overlegd tussen de leveranciers waarom een klant is overstapt. Als consument en klant heb je het recht om vrijblijvend van energiemaatschappij wisselen.

Bij welke leverancier je ook energie afneemt de opbouw van de nota blijft gelijk. Hoe een nota opgebouwd dient te worden is afhankelijk van wettelijk regels en verplichtingen. Voldoet een bedrijf hier niet aan kan hij een fikse boete krijgen.

Een bedrijf mag altijd een voorschot vragen tijdens een overstap. Het bedrijf zoekt uit wat je moet betalen. Betaal je teveel dan krijg je jouw voorschot weer terugbetaald.

Spreek een bedrijf altijd aan als ze geen voorschotnota hebben gestuurd. Als bedrijf dit vergeet mag je ze aanspreken op geen goede service van het bedrijf. Voor jouw een reden om als nog over te stappen.

Als je stadsverwarming hebt is het ook mogelijk om een andere leverancier van stroom te vragen. Daar heb je recht op als consument.

Wat is kWh energie, en waar komen de verschillen in prijs vandaan?