Producten van het jaar
Image default
Adverteren

WAT U MOET WETEN OVER LED LAMPEN

Light Emitting Diodes, of LED’s zijn vandaag populair in een aantal apparaten. LED’s kunnen worden gemonteerd in externe apparatuur, speelgoed, machines enz. Ook worden LED’s veel gebruikt in verkeerslichten. Echter tot voor kort, waren LED lampen niet populair op de verlichting markt, waarschijnlijk omdat LED-lampen toen veel duurder waren dan de traditionele verlichting zoals gloeilampen en TL-buizen.

Afhankelijk van de installatie, kunnen lamp fittingen vaak worden onderverdeeld in bajonet-type, schroef-type, enz. Gebaseerd op materiaal, zijn lamp-en buishouders gemaakt van plastic, metaal, keramiek, enz. De typische fittingen voor TL en energiebesparing buizen worden aangeduid als T10, T8 en T5. Een letter aan het begin van een fitting stelt vaak de vorm van de lamp voor, d.w.z. E voor Edison, T voor buisvormige, R voor reflector.

E12, E14, E26, E27, E40 en andere namen met een “E”, gevolgd door een nummer zijn alle Edison schroef lamp-en buishouders. Blijkbaar, symboliseert E Edison, de naam van de grote man die gloeilamp produceerde. E27 is gebruikt in huishoudelijke verlichting. E14 heeft een kleinere grootte vergeleken met die van led E27, terwijl de grootte van de E40 groter is dan de E27 fitting.

In het algemeen, moet een lamphouder aanwezig zijn om te voldoen aan de IEC (Internationale Elektrotechnische Commissie standaard) veiligheid certificaten. LED-lampen kunnen een scala aan lamp hulpstukken hebben, maar de GU10 led montage is steeds meer een standaard fitting en dreigt de markt te domineren in de zeer nabije toekomst. Het voor de hand liggende probleem in LED-verlichting is dat veel oudere armaturen niet met een GU10 montage zijn opgebouwd, maar met een typische bajonet montage die onverenigbaar is met de GU 10 montage. Het andere probleem is dat een normale klassieke gloeilamp licht in een volledige sferische richting levert terwijl LED chips het licht in een schijnwerper systeem het licht uitstralen en dit directionele licht uiteraard donkere gebieden nalaat.

De typische LED heeft een stralingshoek van 40 tot 60 graden en dit beperkt het gebruik ervan als een solo lamp. De industrie heeft heel eenvoudig dit probleem overwonnen door het ontwikkelen van een aantal multi lamp systemen waarin de LED chips in verschillende richtingen wijzen om zo de vereiste gebieden met licht te bedekken.

WAT U MOET WETEN OVER LED LAMPEN