Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van elektrische meubels?

Je ziet het wel vaker, oudere mensen die veel elektrische meubels in huis hebben. Zo staan er bijvoorbeeld vaak een aantal elektrische relaxzetels in de woning. Dit moet ervoor zorgen dat de ouderen iets beter kunnen opstaan, vaak hebben ze hier wat meer moeite mee. Nu zal je wel denken, zijn elektrische meubels alleen voor ouderen? Echt niet! Elektrische meubels zijn voor iedereen geschikt, jong en oud. Daarom lees je in dit artikel de grote voordelen die elektrische meubels met zich meebrengen.

Het creëren van flexibiliteit 

Elektrische meubels zijn er in alle soorten en maten, er is tegenwoordig erg veel om uit te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld de website van Meubelzorg.be dan zie je veel verschillende soorten elektische meubels. Allereerst moet je kiezen voor welk soort meubels je wilt gaan. Daarbij kan je veel flexibiliteit creëren. Er zijn bijvoorbeeld comfortbedden, relaxstoelen, leunstoelen, tafels, bureaus en banken. Deze zijn allemaal elektrisch en kan je makkelijk met een kleine afstandsbediening verstellen. Zo creëer je de optimale flexibiliteit in je woning. Je de meubels namelijk verstellen in de richting die jij graag ziet. De ene dag zet je de stoel bijvoorbeeld net iets rechter dan de andere dag. Zo maak je elke dag weer in feestje met de verschillende meubels. De ene dag de voetenplank van de bank omhoog, de andere dag de voetenplank naar beneden en de laatste dag de voetenplank op de helft. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De meubels zijn niet hoog in kosten

De meubels werken natuurlijk allemaal op elektriciteit, wat door het jaar heen nauwelijk extra kosten oplevert. Daarnaast hoef je de elektrische meubels niet vaak te vervangen. Elektrische meubels gaan vaker veel langer mee dan het traditionele meubilair. Dit scheelt natuurlijk niet alleen in je eigen portemonnee maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Anno 2022 zijn dat toch wel de twee goede redenen om na te denken over het aanschaffen van elektrische meubels.  

De meubels zijn eenvoudig te bedienen 

De meeste elektrische meubels zijn eenvoudig te bedienen, hier kan gelukkig iedereen mee overweg. Bij de meeste elektrische meubels zit een afstandsbediening bijgeleverd, deze heeft een aantal knoppen waarmee je de meubels kan verstellen. Vaak zit op het meubel zelf ook nog een knop waarmee je de stand gemakkelijk kan verstellen, handig voor als je de afstandsbediening kwijt bent.  

 

Elektrische meubels zijn goed voor je rug

Je kent het misschien wel, de ene dag heb je last van je rug maar de andere dag heb je nergens last van. Hiervoor zijn elektrische meubels ook een uitkomst. Op de dagen dat je last van je rug hebt kan je bijvoorbeeld de stoel net even iets anders instellen dan de dagen ervoor. Dit is niet alleen goed voor je rug, je klachten zullen hierdoor ook minder worden. Met traditionele meubels kan dit natuurlijk niet en zit je altijd in dezelfde houding. Met elektrische meubels heb je zelf de keuze hoe je die dag wilt gaat zitten, ideaal voor mensen die veel last van de gewrichten hebben. Want zeg nou zelf, wat is lekkerder dan in de avond onderuitgezakt voor de televisie te zitten in je eigen elektrische stoel. Wanneer de visite komt zet je deze gewoon recht en wanneer de visite weg is dan weten we allemaal hoe de stoel weer komt te staan.