Producten van het jaar
Image default
Bedrijven

Zadelstoelen de perfecte ergonomische bureaustoel

Ergonomisch werken met zadelstoelen

Verrijdbare krukken zijn onmisbare hulpmiddelen binnen veel beroepsgroepen. Zo wordt bijvoorbeeld binnen de kappersbranche veelvuldig gebruik gemaakt van een zadelkruk. In veel gevallen wordt dit door de werkgever zelfs verplicht omdat het bekend is dat kappers door de aard van hun werkzaamheden boven gemiddeld veel kans op (RSI) klachten hebben. Een zadelkruk helpt dit soort klachten te voorkomen. Dit komt vooral door de ergonomisch gevormde zadelzitting. Deze dwingt de gebruiker om in een acteve en natuurlijke houding te gaan zitten. Je wordt op deze manier minder snel moe en de bekken staan automatisch in de goede stand waardoor beknelling van de bovenbenen wordt voorkomen. Deze unieke ziteigenschappen worden ook veel gebruikt door schoonheidsspecialisten en pedicures. De zadelkruk wordt ook in huiselijke omgeving veelvuldig gebruikt als zit stahulp door mensen die moeilijk ter been zijn. Zo is een zadelkruk een ideaal hulpmiddel bij het eten koken of strijken. Een andere bekende kruk op wielen is de tabouret. In tegenstelling tot de zadelkruk heeft de tabouret een ronde zitting die een vlakke bovenkant heeft. Een perfect zitmeubel voor bijvoorbeeld opticiens die een oogmeting doen of een leerkracht van de basisschool die naast de meestal lage tafeltjes van een leerling plaats neemt om uitleg te geven aan de leerstof. De tabouret heeft geen ergonomische kenmerken zoals een zadelkruk en is dan ook niet het geschikte hulpmiddel als je langdurig in dezelfde houding je werkzaamheden doet.

Zadelstoel voor extra steun in de rug

Naast de besproken zadelkrukken en tabourets kennen we nog een derde verrijdbare kruk. Dit is de zadelstoel. De kruk op wielen is standaard uitgerust met een rugleuning. Deze is zeer dicht op de zadelzitting geplaatst. Hierdoor heb je een extra steun in de rug en voorkomt dat je naar achteren gaat hangen waardoor de ergonomische werking van de kruk teniet gedaan zou kunnen worden. Vooral bij werkzaamheden aan een hogere werktafel is de zadelstoel het juiste hulpmiddel. Laboranten, Lopende band medewerkers maar ook tandartsen maken steeds vaker gebruik van deze zadelkruk met rugleuning.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Het aanbod van krukken op wielen zoals de zadelkruk, tabouret en zadelstoel is overweldigend. Je kunt voor weinig geld tegenwoordig al een kruk aanschaffen. Het is echter aan te bevelen om dit te doen bij een gespecialiseerd bedrijf waar zij de kennis in huis hebben om u op een goede manier te advisseren. Niet iedere verrijdbare kruk is namelijk geschikt voor u. Zo is het van essentieel belang dat u de kruk kiest die past bij uw werkzaamheden en dat deze de voor u juiste hoogte heeft. Te laag of te hoog werken is vragen om lichamelijke klachten. 

Tabouret Benelux is een gespecialiseerd bedrijf in zadelkrukken, tabourets en zadelstoelen en is al jaren de grootste in betaalbare verrijdbare krukken van topkwaliteit. Bij hen kunt u terecht voor vakkundig advies zonder aankoop verplichtingen. Neem dus vrijblijvend contact op en laat u informeren naar de juiste zadelkruk, tabouret of zadelstoel.

Zadelstoelen de perfecte ergonomische bureaustoel