Producten van het jaar
Image default
Zakelijk

Zo ga je om met agressie tijdens het werk

Agressie tijdens het werk kan verbaal of fysiek zijn, zoals schreeuwen of bonzen op het bureau. Mensen neigen naar agressie wanneer ze in conflict raken en hun belangen willen verdedigen ten koste van anderen. Je weet nooit wanneer een persoon van verbaal agressief naar uit het niets gewelddadig kan gaan. Hierom moet je uiterst voorzichtig zijn met hoe je met de situatie omgaat wanneer je iemand ziet die enigszins agressief is. Eén verkeerde beweging of woord kan ervoor zorgen dat die persoon gewelddadig wordt en dat wil je koste wat kost vermijden. Soms reageren mensen op moeilijke situaties door agressief te zijn. Dus, hoe ga je om met agressie? Deze efficiënte en snelle eenvoudige tips zijn perfect om je te helpen als je je ooit in een situatie bevindt met een agressief persoon.

Bescherm jezelf

Wanneer iemand heel agressief met je wordt, moet je proberen de situatie zo snel mogelijk onschadelijk te maken. Je moet bewezen verbale verdediging vaardigheden gebruiken, die je zullen helpen de situatie te de-escaleren. Houd er altijd rekening mee dat als iemand agressief op je afkomt, je altijd voorbereid moet zijn om toe te slaan. Ook kan het nuttig zijn om een alarmknop bij je te dragen om snel hulp in te roepen. Wees te allen tijde alert. Je weet nooit wanneer de persoon kan veranderen van verbaal agressief naar fysiek gewelddadig. Wees dus klaar om de persoon te slaan als dat nodig is. Als je het gevoel hebt dat de situatie omslaat in fysiek geweld en je je bedreigd voelt, wees dan de eerste die toeslaat. Hoewel het intimiderend en eng kan lijken, is het van cruciaal belang dat je altijd de overhand hebt. Als de agressor niet je manager is, neem dan contact op met je manager voor advies over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Dit maakt je manager niet alleen bewust van wat er gaande is, maar het geeft hem ook de mogelijkheid om in te grijpen en elk respectloos en ongepast gedrag een halt toe te roepen.

Documenteer en ken je rechten

Een andere strategie is om al het agressieve en respectloze gedrag te documenteren. Dit creëert niet alleen een overzicht van gebeurtenissen (datums, tijden en een gedetailleerd verslag van alle gevallen, inclusief eventuele getuigen), maar het levert ook bewijs van een herhaald gedragspatroon voor je manager en HR. Bovendien laat het de emoties buiten beschouwing en concentreert het zich op de feiten. HR benaderen met bewijs van steeds ongepast en onaanvaardbaar gedrag toont aan dat dit geen milde klacht is.

 

Te veel mensen lijden in stilte als gevolg van mishandeling op de werkplek. Daardoor stellen ze het doen van aangifte uit omdat ze bang zijn voor de gevolgen. Meld het incident zonder twijfel onmiddellijk. Er zijn beperkingen op het maximale tijdsbestek vanaf het incident totdat het wordt gemeld. Je weet nooit op wie de agressor zich nog meer richt. Je melding kan het verschil maken. Als je werkplek je melding niet serieus neemt, is het tijd om andere opties te zoeken zoals hierboven vermeld en op zoek te gaan naar een werkplek die zich inzet voor het creëren van een veilige werkomgeving.

 

https://secure2go.nl/be/alarmknop/