Producten van het jaar
Image default
Alarmsysteem

Ajax alarmsysteem

Alarmsysteem

Lees in deze blog over Ajax alarmsystemen, en wat er allemaal mogelijk is om je woning of bedrijf goed te beveiligen. Een goed systeem wat alarm slaat bij onraad geeft een veilig gevoel als je van huis af bent, of wanneer het bedrijf gesloten is. In deze blog een kleine greep van de mogelijkheden.

Ajax systemen

Om globaal te bepalen wat en hoe je precies wil beveiligen kun je bij ajax-alarmsystemen de lijst met componenten bekijken die leverbaar zijn. Daaruit kun je opmaken wat er mogelijk is. Beveiligen met een elektronisch systeem is meer dan enkel een anti-inbraaksysteem, want het kan ook alarm geven bij brand of overstroming. Vroeger ging het alarm slaan enkel middels een sirene en eventueel een zwaailicht, vandaag de dag geeft het systeem onraad door aan een app of zelfs een meldkamer. Daar als extra een sirene bij is nog steeds leverbaar. De kwaliteit van de systemen is beter dan wat verkrijgbaar is bij de bouwmarkt, en als je besluit om het te laten installeren is de kans op voortdurend loos alarm uitgesloten, maar is het systeem ook niet zomaar te omzeilen. Het pand is beveiligd in brede zin, je kunt echt met een veilig gevoel van huis gaan, of als het een bedrijf betreft, het vrije weekend vieren.

Mooi design

Online wordt het Ajax alarmsysteem omschreven als slim, betrouwbaar, en bliksemsnel draadloos alarmsysteem. Wat hierin ontbreekt is dat het een ontwerp heeft waarmee je voor de dag kan komen. Vooral in horeca zaken hangt er bij de ingang nog wel eens een lelijke kast voor het alarmsysteem, kennelijk is dat onnodig om een betrouwbaar systeem te hebben. Mooi en goed gaat heel goed samen. Wat rest is de vraag wat en hoe je wil beveiligen? Heb je een huis of bedrijf ergens in een polder onder zeeniveau, dan is een overstromingsmelder naast anti-inbraak slim. Of moet het anders geschakeld staan? Als voorbeeld een winkelpand met gelijk woonhuis. Dan is het van belang als de zaak gesloten is dat daar de anti-inbraak ‘aan’ staat en in het woongedeelte ‘uit’ behalve als je van huis bent. Al dit soort individuele wensen zijn uit te voeren. Zo is ieder object op een efficiënte manier te beveiligen. Vergeet niet dat van een elektronisch systeem een enorme preventieve werking uitgaat, kwaadwillenden breken liever in bij panden waar geen systeem is, het schrikt dus inbrekers af.

https://ajax-alarmsystemen.nl/