Producten van het jaar
Image default
Auto

Een auto leasen? Graag

Wie een succesvolle zaak runt, is vaak onderweg. Werkgevers en werknemers leggen elk jaar tal van kilometers af voor zakelijke meetings. Daar hoort natuurlijk een auto bij die overeenstemt met de stijl van het bedrijf. De aanschaf van een bedrijfswagen is dus essentieel, maar is wel een behoorlijke investering voor een ondernemer. Daarom is leasen de ideale oplossing. Maandelijks betaal je als ondernemer een vast termijnbedrag en heb je de keuze uit een ruim assortiment merken en type auto’s. Ook mag je rekenen op een goede service gedurende je leasecontract.

Soort leasewagen

Eenmaal je de beslissing hebt genomen om een bedrijfsauto te leasen, ga je op zoek naar de beste wagen die bij jouw bedrijf of persoon past. Een loodgietersbedrijf zal logischerwijze kiezen voor een bestelwagen terwijl je een vertegenwoordiger vaker in het nieuwste Audimodel over de baan zult zien scheuren. Naast het type auto dien je ook rekening te houden met de bijtelling. Dit is het percentage van de catalogusprijs van de auto dat je optelt bij het brutoloon van je werknemer als vergoeding voor privégebruik. Dat laatste is belangrijk want ook naast de werkuren mag je met de auto van de zaak de weg ook. Ook andere gezinsleden mogen gebruik maken van de bedrijfswagen, zo lang ze maar over een geldig rijbewijs beschikken. Ideaal dus voor wie graag met de auto op vakantie gaat.

Bijtelling omhoog

Een bedrijfswagen leasen gaat dus steevast gepaard met de bijtelling. De afgelopen jaren stimuleerde de Nederlandse overheid werkgevers en- nemers om zuinige auto’s te leasen. De modellen met weinig CO2-uitstoot wonnen aan populariteit tot de overheid ontdekte dat die types wagens toch minder zuinig zijn dan aanvankelijk gedacht. Daarom stijgen de percentages voor de meeste wagens in 2016 en behouden slechts de volledige elektrische wagens een laag bijtellingpercentage.

Een auto leasen? Graag