Producten van het jaar
Image default
Auto

Waarom motor tuning bijzonder is

Motor tuning was vroeger enkel weggelegd voor degene die hun wagen helemaal opgevoerd wilden hebben of degenen die fortuinen konden besteden aan hun wagen. Gelukkig ligt deze tijd achter ons en is motor tuning voor iedereen betaalbaar en ook interessant. Waarom leggen we je met plezier uit, chiptuning heeft immers lang genoeg in het verdomhoekje gezeten.

 

Motor tuning zorgt voor vermogenswinst   

Vermogenswinst is veruit de belangrijkste reden waarom de meeste mensen voor chiptuning kiezen. Motor tuning zorgt ervoor dat je net even sneller weg bent aan het licht, soepeler in de versnelling glijdt en je meer rijcomfort krijgt. Maar meer en meer zien we ook andere redenen opduiken om motor tuning te laten uitvoeren. En daar kunnen zelfs ecologische redenen voor zijn.

 

De ecologische winst van motor tuning

Met eco-chiptuning kan je heel wat brandstof besparen. Een besparing in brandstof van om en bij de 10% behoort tot de mogelijkheden. De prestaties op zich verbeteren niet, maar door een betere afstelling ga je het wel voelen aan de pomp. Motor tuning is dus veel meer dan enkel bijkomend vermogen genereren. Eco-chiptuning is ook bijzonder interessant voor bedrijven met een klein of groot wagenpark die zo stevig kunnen besparen. Op een hele vloot bedrijfswagens tellen de euro’s al snel door.

 

De risico’s van motor tuning

Zoals eerder aangehaald had motor tuning in het verleden niet altijd de beste reputatie. Kies altijd voor een professionele en betrouwbare partij als je aan je motor laat sleutelen. Met ATM-Chiptuning ben je zeker dat je wagen in goede handen is. Op het internet zie je de gekste aanbiedingen, maar vaak gaat het om ongeteste software die je wagen stevige schade kan doen oplopen. Bij ATM-Chiptuning, kies je voor betrouwbare motor tuning. ATM-Chiptuning werkt enkel met professionals en zorgvuldig, in eigen huis geteste chiptuning files op maat. Alle tuningfiles zijn uitvoerig getest op de eigen vermogenstestbank.

 

Welke vormen van motor tuning zijn mogelijk?

Bij ATM Chiptuning worden je de volgende mogelijkheden aangeboden:

  • OBD-chiptuning
  • BDM-chiptuning
  • Eprom-chiptuning

De experts van ATM-Chiptuning bekijken welke manier het meest geschikt is voor jouw wagen. Voor alle vragen kan je uiteraard ook bij hen terecht. Dit kan zowel telefonisch als via de website.

Wil je graag eens kijken hoe motor tuning er in de praktijk aan toe gaat of wil je bijkomende persoonlijke informatie van specialisten? Rij dan gerust eens langs één van onze drie garages in België. Met plezier bekijken ze je motor en kunnen ze je advies op maat aanreiken. De adressen kan je online op de site vinden.

Waarom motor tuning bijzonder is