Producten van het jaar
Image default
Auto's en Motoren

Een auto verzekeren; is dit nou pure noodzaak?

Heb jij interesse om voor het eerst een auto te kopen? Of wil je mogelijk jouw huidige auto inruilen en een andere auto kopen? Ongeacht wat jouw situatie is, is het zaak om even goed naar jouw autoverzekering te kijken.

Waarom? Omdat het afsluiten van een autoverzekering verplicht is. Als je een auto op jouw naam gaat zetten, moet je deze auto minimaal WA verzekeren. Dit betekent dat je géén gebruik van het wegennet mag maken als je jouw auto niet verzekerd hebt. Er bestaan situaties waarin dat wenselijk is, maar dan kun je dus geen gebruik van de auto maken. Is jouw auto verzekeren noodzakelijk te noemen? Ja, dat kan gerust gesteld worden. Eigenlijk is het hebben van een autoverzekering onmisbaar, indien je een auto hebt.

Gedekt bij schade

Elke keer als je in jouw auto stapt, loop je een bepaald risico. Je kunt zelf ergens tegenaan rijden, een andere weggebruiker kan even niet opletten of er kan een steentje tegen de voorruit aan schieten. Mocht je onverhoopt schade rijden, is het wel zo prettig als je van een prima dekking uit kunt gaan. Alleen daarom is de keuze voor een passende autoverzekering onwijs belangrijk. Maak daarom echt een goede afweging voor jezelf tussen de verschillende soorten autoverzekeringen:

–      WA autoverzekering: deze verzekering is volgens de wet verplicht voor alle auto’s.

–      WA beperkt casco autoverzekering: deze autoverzekering is uitgebreider dan de normale WA autoverzekering, maar is daarmee ook een slagje duurder.

–      WA volledig casco autoverzekering: deze autoverzekering staat ook wel als Allrisk bekend en is de meest uitgebreide autoverzekering.

Kijk goed naar jouw auto

Wil jij jouw auto graag goed gaan verzekeren? Dan is het zaak om naar de leeftijd en de waarde van de auto te kijken. Als je een nieuwe auto hebt, kies je het beste voor de WA volledig casco verzekering. Heb je een auto van bijvoorbeeld 10 jaar oud? Dan kun je beter voor de standaard WA autoverzekering kiezen.

Uiteraard is het ook zaak om goed naar de premie van de verzekering te kijken. Check daarvoor ook eens de Inshared autoverzekering; deze verzekering staat qua prijs-kwaliteitsverhouding behoorlijk goed aangeschreven.